Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Missionen


Beskrivelse


Spændende 1. del i en serie om 13-årige Sam, der søger om optagelse som Ninja Warrior på Ninja Academy på Bornholm. Fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 10. dec. 2021

Spændende 1. del i en serie om 13-årige Sam, der søger om optagelse som Ninja Warrior på Ninja Academy på Bornholm. Fra 10 år.

Sams højeste ønske er at blive Ninja Warrior, og han søger om optagelse på et af de fem legendariske Ninja-akademier i verden, Academy Bornholm. Han opdager imidlertid hurtigt, at tingene ikke er, som de ser ud til at være, og han bliver sendt afsted på en hemmelig mission. Heldigvis får han nye venner undervejs. Tyske Kai Lüftner har ikke tidligere udgivet bøger på dansk. På tysk findes indtil videre tre bøger i serien.

Det er en spændende, men også indimellem lidt indviklet historie om Ninja Academy og firmaet Shinobi International, som står bag. Bogen får Ninja Academy-universet til at fremstå ægte og som en del af virkeligheden. Det skyldes bl.a., at der er oprettet en hjemmeside for N.A., en YouTube-video om Shinobi og en Spotify-playliste tilhørende Sam. Hjemmesidens webadresse er desværre skrevet forkert i bogen. Bogen er udformet som en notesbog, der indeholder beskrivelser af Sams oplevelser og tanker samt fotos, noter, citater, skemaer m.m. Sidst i bogen er 11 siders ordliste, men det virker lidt tilfældigt, hvilke ord, der er medtaget. Ordet “blogger" er fx med, selvom de fleste børn kender ordet, mens “slackliners" og “boulders" ikke er forklaret.

Serierne “Yoki" og “Shinobi" handler også om ninjaer.