Bøger / faglitteratur til børn

Mississippi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 19. mar. 2015

Mississippi, en af verdens længste og kendteste floder er emnet i denne bog, der for 10-11-årige og helt op i voksenalderen, vil findes interessant og spændende.

Hvert dobbeltopslag i bogen omhandler et selvstændigt punkt der har med Mississippi-floden at gøre, fx flodens udspring og historie, en gennemgang af de forskellige dele af floden, dæmninger og sluser, byer ved floden, sejlads på floden, Missouri-flodens sammenløb med Mississippi-floden, oversvømmelser, bomuldsområdet og floddeltaet og endelig byen New Orleans. Løbende gennem bogen er der små kortudsnit, der gør det muligt at følge flodens løb, ligesom der også på hver side er farvefotos og faktabokse. Bogen afsluttes med en ordliste, en quiz om Mississippi og henvisninger til anden litteratur og hjemmesider.

Levende og dynamisk bog - med flotte farvefotos der er udvalgt med omhu, og giver en rigtig god viden. Bogen har et meget imødekommende layout, og dette sammenholdt med bogudstyret, vil til enhver tid vække opmærksomhed. Sproget er enkelt, formuleret i forholdsvis korte sætninger, men dog med brug af de fagudtryk der er gældende, når man taler om geografiske forhold. Der er rigtig mange informationer på lidt plads ,men disponeringen giver den bedste mulighed for indsigt og læring.

Der er ikke udkommet meget nyt om emnet, men Mississippi kan der henvises til.Informationer og udgaver