Bøger / faglitteratur

Mistænkelige dødsfald : håndbog til pårørende i selvmords-, drabssager


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en konkret sag guides pårørende i hvordan de kan efterforske gamle dødsfald, selvmord og kriminalsager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 30. okt. 2015

Håndbog, der med udgangspunkt i et konkret dødsfald, viser pårørende, hvordan de kan efterforske gamle sager.

Forfatteren satte sig for nogle år siden for at efterforske sin mosters død i 1946, hvilket der kom en bog ud af. "Mystiske dødsfald" tager også udgangspunkt i mosterens død men henvender sig til andre, der vil genåbne gamle sager. Bogen beskriver forfatterens kontakt med politi og arkivmyndigheder, genfortæller samtaler med hendes nu afdøde mormor og rekonstruerer mosterens sidste tid, idet den forholder sig kritisk til politiets selvmordskonklusion og kaster mistanke på mosterens forlovede. To politifolk udtaler sig, og i et efterskrift findes en introduktion til privat efterforskning, en forklaring af nøglebegreber inden for politiarbejde og en oversigt over reglerne for aktindsigt.

Mosterens skæbne er tragisk og beskrives fængende i teksten, hvor komma- og orddelingsfejl dog har sneget sig ind hist og her. Den konkrete sag fylder meget, mens håndbogselementerne, der fremhæves i undertitel og for- og bagsidetekst, udgør en mindre del af bogen. Teksten kombinerer refererende afsnit med rekonstruktioner, hvilket borger for spændende læsning men til gengæld gør det svært at gennemskue, hvor meget der er fortolket på de forhåndenværende oplysninger.

Mosterens dødsfald behandles grundigt i forfatterens tidligere bog Mordet på moster & dobbeltmordet på Peter Bangs Vej.