Bøger / skønlitteratur / roman

Misterioso


Beskrivelse


Tre hurtige mord på svenske erhvervsfolk ryster samfundet. I jagten på seriemorderen krakelerer den smukke facade og afslører en række uheldige sager med rødder i den russiske mafia.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2001

af

af

Jette Landberg

d. 4. juli 2001

Forfatteren er et mysterium i sig selv, hans rigtige identitet kendes ikke; men gisningerne er mange. Et er i hvert fald sikkert: Han kan fuldt ud måle sig med Sjöwall/Wahlöo; en moderne udgave af politiromanen er skabt. Den anonyme forfatter har bebudet 10 romaner i alt der tilsammen skal følge det svenske samfunds udvikling på nærmeste hold. I dette første bind hører vi om dannelsen af den såkaldte A-gruppe; en gruppe der skal sættes ind i opklaringsarbejdet når det virkelig gælder. Gruppen kommer fra vidt forskellige politikredse og med vidt forskellige personlige baggrunde. Hovedpersonen Paul Hjelm håndplukkes efter et tvivlsomt gidseldrama der kunne have kostet ham jobbet. Hans nærmeste kollega bliver indvandreren Chavez, og Hjelm må forsøge at overvinde sine fordomme. Den aktuelle sag er en stribe mord på svenske finansmænd med mange spor: frimurerloge, russisk mafia og spritsmugling, økonomisk krise i Sverige, somaliske indvandrere osv. Vi kommer vidt omkring og får, foruden et spændende plot, også et billede af nutidens Sverige på godt og ondt. Man kan roligt glæde sig til de næste bind om Paul Hjelm og A-holdet. De 4 første bind i serien er udkommet i Sverige, så mon ikke snart vi ser de næste oversat.


litteratursiden.dk

d. 15. maj 2002

af

d. 15. maj 2002

"Okay, I ved, hvad det handler om. Det er jer, som vi i mangel af bedre og i mangel af diverse andet har døbt A-gruppen. I sorterer direkte under Rigskriminalpolitiet, men I kommer til at arbejde ret ...


Politiken

d. 13. feb. 2002

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. feb. 2002


Jyllands-posten

d. 31. aug. 2001

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 31. aug. 2001


Information

d. 7. aug. 2001

af

af

Peter Kirkegaard

d. 7. aug. 2001


Kristeligt dagblad

d. 13. juli 2001

af

af

Mie Petersen

d. 13. juli 2001