Bøger / faglitteratur

Mit år som dansker : på jagt efter hemmeligheden bag verdens lykkeligste nation


Beskrivelse


Forfatteren, engelsk journalist, bosatte sig i Jylland i et år i forbindelse med hendes mands job hos Lego. Hun brugte året på at undersøge, hvorfor danskerne betegnes som verdens lykkeligste nation. Med interviews med fagfolk, der forklarer danskernes mentalitet og bemærkelsesværdigt høje lykkeniveau.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 1. juni 2015

Underholdende bog for dig der kan smile af danskernes særheder.

Journalist Helen Russell havde fart på karrieren, men kæmpede med lange arbejdsdage, utallige sociale arrangementer og Londons frustrerende transportsystem. Da hendes mand fik tilbudt job hos Lego i Billund, flyttede hun med til en landsby i det vestlige Jylland. Bogen dokumenterer det første år, hvor hun forundres over danske specialiteter som hygge, morgenbrød, flagregler,afbrænding af Sankt Hans-hekse, skattesmæk med mere, og er krydret med små interviews med fagfolk der forklarer danskernes mentalitet og bemærkelsesværdigt høje lykkeniveau.

Beskrivelsen af Jylland set med benovede britiske øjne er holdt i en let og ironisk tone, og er ganske underholdende læsning. Et par af de engelske populærkulturelle referencer går lidt tabt i oversættelsen, og jeg er ikke sikker på, at arbejdsforholdene hos Lego er helt repræsentative for det danske arbejdsmarked - men bogen fungerer fint alligevel.

At være danskVerdens lykkeligste folk betragter også dansk identitet udefra men fra en akademisk vinkel, mens Verdens lykkeligste folk har et noget mere kritisk syn på de lykkelige danskereAt være dansk betragter også dansk identitet udefra men fra en akademisk vinkel, mens har et noget mere kritisk syn på de lykkelige danskere.


litteratursiden.dk

d. 25. aug. 2015

af

af

Joan Bak

d. 25. aug. 2015

Meget velskrevet, morsom og dybdegående analyse af os danskere – fortalt i et appetitligt og letlæst format fyldt med substans og tilsat masser af ironi. Bogen er skrevet af den engelske journalist He...


Kristeligt dagblad

d. 24. juli 2015

af

af

Michael Böss

d. 24. juli 2015


Weekendavisen

d. 10. juli 2015

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 10. juli 2015