Bøger / faglitteratur

Mit barn har autisme : sådan taler vi om det


Beskrivelse


Indeholder alle de gode råd, eksempler og ressourcer, man har brug for, når man som forælder skal indgå i positive samtaler om sit barns autisme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2020

af

af

Hamide Kara

d. 7. feb. 2020

En bog om autismediagnosen og hvordan man kan tage snakken om autisme med sit barn. Henvender sig primært til forældre men egner sig også til pårørende og øvrige interesserede.

Forfatter og psykolog Raelene Dundon er mor til tre børn hvoraf to har autisme. Det er Dundons erfaring fra såvel privat- som arbejdslivet, at der er udfordringer med kommunikationen hos familier med børn som har autisme. Over tre dele som: "Sådan taler du med dit autistiske barn om diagnosen", "Når du fortæller andre om dit autistiske barns diagnose" og "Ressourcer" præsenteres en række råd og eksempler på, hvordan man som forælder kan kende og tale om diagnosen autisme samt indgå i samtaler om, hvad det vil sige at ens barn har autisme. Dundon skriver "Når først du har fået rede på dine følelser omkring dit barns diagnose, og hvor du er nået til på din rejse, er det på tide, at du overvejer, om du er klar til at tale med dit barn om autismen.".

En velskrevet og nødvendig bog som vil være til stor gavn for forældre med autistiske børn. Med et lettilgængeligt sprogbrug og gode eksempler fra hverdagen gør Raelene Dundon diagnosen autisme jordnær og åbner op for, at man kan styrke egne evner til at kommunikere det svære som diagnosen indebærer.

Af titler til forældre, som savner eksempler på, hvordan man kan styrke kommunikationen med og om autistiske børn findes: Historien om en morDet er derfor!Vejen videre - når dit barn har autisme, Det er derfor! og Vejen videre - når dit barn har autismeAf titler til forældre, som savner eksempler på, hvordan man kan styrke kommunikationen med og om autistiske børn findes: Historien om en mor, og Vejen videre - når dit barn har autismeAf titler til forældre, som savner eksempler på, hvordan man kan styrke kommunikationen med og om autistiske børn findes: Historien om en mor, Det er derfor! og .


Sundhedsplejersken

Årg. 42, nr. 4 (2020)

af

af

Lotte Skovgaard Bentzen

Årg. 42, nr. 4 (2020)