Bøger / skønlitteratur til børn

Mit eller dit? : en troldebog


Beskrivelse


Billedbog. Troldungerne Pajko og Paja har fundet et forladt rævehi, og er ved at lave en hule. Men de mangler en skat for at det kan blive en rigtig troldehule. Måske kan de tage nogle af troldefar Wrisils fine ting?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2010

af

af

Ole Laursen

d. 21. jan. 2010

Børn i alderen 4-7 år vil glæde sig over det nye bind i serien Troldeliv. Ud over den basalt gode troldehistorie er der stof til samtale om, "hvad der er dit, og hvad der er mit" - om at låne/stjæle fra andre.

Førsteklasses troldehistorie, som er 4. bind i den nye serie om troldungerne Pajko og Paja. Denne gang er de ved at indrette en hule til sig selv. Pajko synes, der mangler en skat før, det bliver en rigtig troldehule. Troldefar Wrisil har lige fundet skatte i menneskenes verden heriblandt en "tikker" - også kaldet et lommeur - i guld. Det kan de vist godt tage, men Wrisil er ikke helt enig i det! Den velskrevne tekst og de flotte illustrationer holdt primært i varme, brunlige nuancer, som rummer både mystik og humor smelter sammen til en rigtig dragende billedbog om og med trolde.

I 2007 og 2008 kom en anden serie, Troldeserien, som er højtlæsningsbøger. Tidligere kom Rolf Lidbergs troldebøger. Jeg synes, der er lagt op til, at Troldeliv med flere bind under forberedelse bliver en kendt og elsket serie.

Læsere, som har glædet sig over de tre første bind i serien, kan fornøje sig med et rigtig fint, nyt bind. Nye læsere vil blive indfanget i dette fascinerende troldeunivers.