Bøger / faglitteratur / veganske kogebøger

Mit grønne morgenbord : en plantebaseret start på dagen


Beskrivelse


Opskrifter på plantebaseret morgenmad inddelt i kategorier som f.eks. granola, plantemælk og -yoghurt, smoothies, trifli og andre glas, smoothie- og yoghurtbowls, samt varm grød og vafler og pandekager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2020

af

af

Laura Winding

d. 24. feb. 2020

Inspiration til det plantebaserede morgenbord både til hverdag og weekend - fra gurkemejemælk over smoothiebowls til croissanter og nøddesmør. Alle kan være med.

Med "Mit grønne morgenbord" hylder Asta Just Schack morgenmaden og foreslår større variation i dagens vigtigste måltid. Et kort indledende afsnit om basis- og sæsonvarer. Herefter 9 kapitler med hver sit fokus: fx granola eller bagværk. Drypvise, personlige historier om forfatterens venner/familie og deres morgenmadsminder. Tidsangivelser på alle opskrifter - mange tager kun 5-10 minutter at lave. Opskrifterne er lette at følge og har man en blender, kan man lave det hele. Fotos af alle opskrifter. Med opskrifts- og råvareregister. Opskrifter med nødder og hvede er markeret med symbol af hensyn til allergikere. Forfatteren har også udgivet: PlantemadderEt simpelt grønt liv og Et simpelt grønt liv, som begge er veganskeMed "Mit grønne morgenbord" hylder Asta Just Schack morgenmaden og foreslår større variation i dagens vigtigste måltid. Et kort indledende afsnit om basis- og sæsonvarer. Herefter 9 kapitler med hver sit fokus: fx granola eller bagværk. Drypvise, personlige historier om forfatterens venner/familie og deres morgenmadsminder. Tidsangivelser på alle opskrifter - mange tager kun 5-10 minutter at lave. Opskrifterne er lette at følge og har man en blender, kan man lave det hele. Fotos af alle opskrifter. Med opskrifts- og råvareregister. Opskrifter med nødder og hvede er markeret med symbol af hensyn til allergikere. Forfatteren har også udgivet: Plantemadder og , som begge er veganske.

En fin bog med funky smagssammensætninger som havregrød med grønkål og avokado. Flotte fotos. Selvom forfatteren i starten af bogen opfordrer til at købe sæsonvarer fra Danmark, så er der rigtig mange eksotiske ingredienser, fx lucumapulver og banan, i næsten alle bogens opskrifter. I nogle opskrifter skal fx tilsættes kogte ris eller hjemmelavet kokosyoghurt, så det er vigtigt at sikre sig, at de ting er gjort på forhånd.

Nemt veganskVegansk og Vegansk har begge gode bud på plantebaseret morgenmadNemt vegansk og har begge gode bud på plantebaseret morgenmad.