Bøger / skønlitteratur / roman

Mit halve liv


Beskrivelse


Ruth kommer til København fra Rusland som ganske lille. Den første hun lægger mærke til på kajen er en dame med en stor gul hat. Damen adopterer hende. Ruth har det godt i København og de andre steder hun igennem sit liv bor, men hun savner hele livet sine søskende.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 23. okt. 2017

Ruth kommer til København fra Rusland som ganske lille. Den første hun lægger mærke til på kajen er en dame med en stor gul hat. Damen adopterer hende. Ruth har det godt i København og de andre steder hun bor i løbet af sit liv, men hun savner hele livet sine søskende. Til læsere af slægtsromaner.

Ruth er adopteret og bor med sin mama i København. Hun er russisk jøde. Da hendes Mama dør flytter hun ind hos sin onkel Ja og sin tante Jo. Senere flytter hun til Berlin og møder her sin kommende ægtemand Sigurd, en nordmand, der har base i Spanien. Her bor de en lang årrække, inden de af hensyn til Sigurds skrantende helbred må flytte tilbage til Danmark, hvor ringen sluttes med at Ruths datter fortæller at hun er gravid og de sidste brikker i Ruth russiske historie falder på plads.

En gribende beretning om Ruth, der må leve med en rodløshed, dels fordi hun er adopteret, men mest fordi hun savner sine søskende og ikke kender sin egen historie. Derfor titlen "Mit halve liv".

Minder om Om så det gælder af Hanne Richards Beck.


litteratursiden.dk

d. 9. aug. 2018

af

af

Barbara Rugholm

d. 9. aug. 2018

En helstøbt, velskrevet og rørende debutroman om smerten ved at være rodløs og fremmed og om længslen efter en familie, man ikke kan huske. ’Mit halve liv’ er en smuk og lavmælt historie om en jødisk...


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 2017

af

af

Lars Handesten

d. 10. nov. 2017


Weekendavisen

d. 24. nov. 2017

af

af

Klaus Rothstein

d. 24. nov. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 1 (2018

af

af

Anna Schmidt Andersen

Årg. 32 nr. 1 (2018