Bøger / faglitteratur / billedværker

Mit haveliv


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forfatterens egen store have, fortælles om forskellige planter: Løgplanter, roser, aurikler, valmuer, samt andre haveelementer fx drivhuset. Via forfatterens egen have føres vi videre til forskellige engelske haver, der har præget havestilen. Der sluttes af med sensommerhavens dahliaer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 12. nov. 2010

Endnu en dejlig bog fra Claus Dalbys hånd for alle passionerede havemennesker, der her kan lystlæse i den mørke tid og hente inspiration til forårssæsonens projekter.

Denne gang er det forfatterens store have ved patriciervillaen i Aarhus, der danner grundlag for bogen. Først en fyldig indledning, hvor Claus Dalby også fortæller lidt om sit liv, først som tryllekunstner, så ophavsmand til forlaget Klematis og dernæst nærmest ved et tilfælde havemand bl.a. efter mødet med Anne Just, som blev en nær ven. Den største del af bogen er en gennemgang af forskellige planter: Løgplanter, roser, aurikler, valmuer og andre haveelementer bl.a. også drivhuset, som han tidligere har beskæftiget sig med. Via egen have føres vi videre til forskellige engelske haver, der har præget havestilen, for at slutte af med sensommerhavens dahliaer.

Forfatteren har senest udgivet Havedrømme, 2009, der beskriver en række personlige haver, og tidligere Drivhusdrømme, 2007. Bogen her lægger sig tæt op ad de foregående i stil, det er ikke egentlige opslagsbøger eller havegrundbøger, snarere personlige inspirationsbøger fra en mand, der både med forlaget Klematis og haven har formået at leve af sine interesser. Her er information om en række planter, men skal man i dybden skal man til haveopslagsbøger.

Endnu en meget flot havebog fra Claus Dalby, her fra egen have med spring til en række engelske forbilleder. Vil helt sikkert blive efterspurgt til lystlæsning, inspiration og havedrømme.


Politiken

d. 27. nov. 2010

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 27. nov. 2010Informationer og udgaver