Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mit hjerte og andre sorte huller


Beskrivelse


Den 16-årige pige Aysel fra Ohio vil begå selvmord, men hun vil ikke gøre det alene. Så finder hun Roman. Om 26 dage skal det ske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 1. juni 2015

Om 26 dage vil 16-årige Aysel begå selvmord sammen med Roman, men der kan ske meget på 26 dage. En tankevækkende bog om depression og sorg for unge fra 14 år.

To unge fra Ohio mødes på et forum, hvor man kan søge en selvmordsmakker. Pigen Aysel fortæller dag for dag og i jeg-form om de 26 dage, der går, inden deres planlagte fælles exit skal ske. Hen af vejen afslører hun, hvorfor hendes far sidder i fængsel, og hvor meget det har påvirket hendes liv i den lille by, hun bor i. Drengen Roman har også en stor tung bagage af skyld på ryggen, som forklarer hans depression. Men så sker der noget. Måske er livet alligevel lidt værd at leve. Bogen er forfatterens debut, og der er planlagt en filmatisering af den.

En bog, som forsøger at beskrive, hvordan det er at være ung og mere eller mindre gå alene med en alvorlig depression og kun ønske en ting: at dø. Fortælleren Aysel er god til at få sat ord på, hvordan det føles, og man identificerer sig med de to unge. Men præcist som julekalenderhistorier, hvor der skal være noget til hver dag, bliver denne bog også lidt for langtrukken og detaljeret for at fylde tiden ud. Men den er nem at læse og skal nok få en og anden til at snøfte lidt. Fotoforsiden er desværre lidt anonym og kedelig.

Bøger om døden og selvmord er populære, og denne glider ind i rækken af bøger som Som stjerner på himlenDig og mig ved daggry og Dig og mig ved daggryBøger om døden og selvmord er populære, og denne glider ind i rækken af bøger som Som stjerner på himlen og .