Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit hundeliv


Beskrivelse


Den tidligere tv-vært Poul Thomsen (f. 1938) fortæller her om de mange forskellige oplevelser, han har haft med sine hunde i løbet af et langt og indholdsrigt liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. nov. 2011

Helt sikkert en pæn målgruppe blandt hunde- og dyreelskere, og forfatternavnet vil sikkert trække en del især lidt ældre læsere, der husker Poul Thomsen fra tv-programmer.

Poul Thomsen fortæller her om sit liv med hunde. Forord af Lise Nørgaard, som bl.a. citerer sin mormor for ikke at omgås mennesker, der ikke kan lide hunde. Også forord af redaktøren Dorthe Bhutho, der bl.a. ejer forlaget Tro-fast. De fleste af bogens mere end 30 hyggelige anekdotiske fortællinger er tidligere kommet i artikelform i Dyrefondets blad "Hundejournalen". Dog er aktuelle tilføjelser til artiklerne ligesom indledende artikel "Et bette bjæf til at begynde med" er helt nyskrevet. Heri citerer Poul Thomsen Jakob Paludans smukke digt, der bl.a. har flg. strofer: "Men alt for rask et hundeliv/ når vejen ned ad bakken/ For hver gang selv jeg fylder år/ så får den syv på nakken". PT erkender, at han har det lidt ligesom Paludan, der også var hundeelsker: "jeg fik så let ved at få følgeskab af hunde". Og entusiasmen og kærligheden til de mange hunde PT har ejet, ligesom de som han skriver også ejede ham, er ikke til at tage fejl af i en bog, som fornøjeligt lader et liv med hunde illustrere af såvel fotos som små tegninger. Hvem kan fx stå for en hund bag bilrattet, en hund med en træsko i munden, eller for den sags skyld en hund, der letter ben op ad "farmors fine gamle chatol".

Sammenlignelig er Lise Nørgaards En hund i huset.

Hyggelig anekdotisk bog med lånere på de fleste biblioteker.