Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger


Beskrivelse


Kogebog til børn og unge, der selv vil lave mad uden forældrehjælp. Med bl.a. gode råd om allergi og hygiejne, oversigt over de mærker man finder på madvarerne og hvad de betyder, samt billeder af redskaber og krydderurter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Frederik Nielsen

d. 19. dec. 2014

Kogebog med opskrifter valgt og udarbejdet af skoleelever og kokke. For børn og unge fra 10 år, der selv vil lave mad uden forældrehjælp.

Der er mange forskellige opskrifter, inddelt i fx kødretter, vegetarretter, fiskeretter, salater, brød, desserter, juicer, snacks og forskellige typer tilbehør, så man kan sammensætte en spændende og varieret menu. Bogen har tilhørende hjemmeside mitkokkeri.dk hvor opskrifterne også ligger, og bogen henviser ved hver opskrift til hjemmesiden, som indeholder små instruktionsfilm med køkkenteknik og -viden og meget mere. Udgivet af Komiteen for sundhedsoplysning, Institut for uddannelse og pædagogik ved Århus Universitet og Haver til Maver med støtte fra Nordea-fonden.

Bogen er detaljeret med flere gode hjælpemidler for begynderen fx en oversigt over de mærker man finder på madvarerne og hvad de betyder. Med gode råd om allergi og hygiejne, samt oversigtsbilleder af redskaber og krydderurter, så man kan lære at skelne mellem dem. Opskrifterne er nemme at gå til og har et letforståeligt ligefremt sprog. Billeder med ingredienser til opskrifterne og af redskaber, krydderurter osv. er en god visuel hjælp. Bogen vil også kunne bruges af voksne begyndere i køkkenet.

Andre kogebøger med forskellige temaer som minder om denne er fx Børnenes køkkenJunior chefKogebog for børnBørn i køkkenet, Junior chef, Kogebog for børn og Børn i køkkenetAndre kogebøger med forskellige temaer som minder om denne er fx Børnenes køkken, , Kogebog for børn og Børn i køkkenetAndre kogebøger med forskellige temaer som minder om denne er fx Børnenes køkken, Junior chef, og Børn i køkkenetAndre kogebøger med forskellige temaer som minder om denne er fx Børnenes køkken, Junior chef, Kogebog for børn og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 12. jan. 2015

af

af

Winnie From Thesbøl

d. 12. jan. 2015