Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mit lille køkken i Paris : klassiske franske opskrifter i nye og nemmere udgaver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 29. okt. 2012

En ønskebog for alle der nyder at læse flotte kogebøger, holder af at lave mad og interesserer sig for fransk gastronomi. Det er simpelt hen svært at holde fingrene fra bogen, der er i et gennemført lækkert layout.

32-årige Rachel Khoo stammer fra London. En uddannelse som konditor førte hende til Paris, hvor hun nu driver gastronomisk virksomhed fra sin lejlighed på bare 22 m2. Ud af bogens sider stråler hendes begejstring for de traditionelle franske retter, som hun giver et twist så de bliver lettere at lave. Det er dog stadig gedigne retter, hvor der ikke tænkes på fedtprocent, men så meget mere på smagen. Bogen er fyldt med stemning gennem gode fotografier fra lejligheden og fra miljøer i Paris. Dertil kommer helsides fotografier af retterne. Billeder med den smukke forfatter i aktion og en lang række søde tegninger af ingredienser med franske betegnelser bidrager til helheden med et ungt, feminint pust. Opskrifterne er gode, og der er mange at vælge imellem uanset om det gælder det hurtige daglige måltid eller simreretter til sammenkomster. BBC har lavet en serie madprogrammer over bogen.

Bogen er på mange måder en kvindelig pendant til den fantastiske Bistro af Stéphane Reynaud. Begge bøger præsenterer det klassiske franske køkken i en personlig udgave og deres layout minder om hinanden.

Uhøjtidelig, personlig kogebog af høj kvalitet i både layout og indhold. Den vil få mange udlån.