Bøger / faglitteratur

Mit liv som dyr


Beskrivelse


Dyrlægen beskæftiger sig med mennesket og naturen fra en filosofisk vinkel. Han beskriver sine eksperimenter med at leve som en grævling, en odder, et rådyr, en ræv og en mursejler, for ad den vej at få en bedre indsigt i, hvordan de opfatter verden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 14. feb. 2018

Hvordan ser verden ud fra en grævlings vinkel? Og kan vi overhovedet bringes til at forstå, hvordan dyr opfatter verden? Det er læsere med en særlig interesse for at leve sig ind i dyrs verden, som denne bog henvender sig til.

Charles Foster (f. 1962) er uddannet dyrlæge og jurist, og han beskæftiger sig med mennesket og naturen fra en filosofisk/spirituel vinkel. Her beskriver han sine eksperimenter med at leve som forskellige dyr, for ad den vej at få en bedre indsigt i, hvordan de opfatter verden og vel også for at lære lidt om sig selv. Og han går all in. Spiser larver og orme, bor i dyregrave og afsætter duftspor på sine territorier for nu blot at nævne noget. Her i bogen er det bl.a. hans oplevelser som grævling, byræv og mursejler, vi følger, og ud over de mange feltiagttagelser, bringer han også en litteraturliste. Bogen er uden illustrationer.

Der er ingen tvivl om, at Foster taler til et segment af moderne dyrevenner som betragter dyr og mennesker som hinandens ligemænd. Hans interesse er oprigtig og seriøs, og han er i stand til at holde distance. Beskrivelsen af en tur til Afrika sammen med en gammel ven for at følge mursejlerne på vandring er en fornøjelig tumpehistorie med bred appel. Rammes dagen, og fanges de rette anmeldere er der bestsellerpotentiale i Forster excentriciteter.

Jeg har aldrig læst noget lignende, men Nordisk stilhed vil måske fange nogle af de samme læsere.


Berlingske tidende

d. 3. mar. 2018

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 3. mar. 2018


Jyllands-posten

d. 5. apr. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 5. apr. 2018