Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit liv som Ulf : erindringer


Beskrivelse


Skuespilleren og revykunstneren Ulf Pilgaard (f. 1940) fortæller om gennembruddet på ABC Teater, sine mere end 30 år i Cirkusrevyen, og om de store personligheder han har mødt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 30. okt. 2015

Ulf Pilgaards erindringer fortalt til journalist og forfatter Ole Sønnichsen. For biografilæsere og andre med interesse for dansk teater, film og revy.

Kronologisk beretter Ulf Pilgaard om sit liv fra fødslen i 1940. Født ind i en præstefamilie og med den hensigt selv at blive præst. I studieårene begyndte han langsomt at flirte med scenen indtil han blev professionel skuespiller og en af vores mest kendte revyskuespillere. Bogen igennem blandes Pilgaards revy, film- og skuespiloplevelser med kommentarer og meninger om dansk teater og film. En lang række fotos fra privatlivet og arbejdet supplerer teksten.

Det er en både letlæst, morsom, eftertænksom og alvorlig biografi Ulf Pilgaard har begået om sit liv på og bag de skrå brædder og foran kameraet. Han har arbejdet sammen med nogle af vores største skuespillere, og der er indsigtsfulde beskrivelser af de mange opgaver han har haft. Bogen er samtidig meget personlig, hvor også betydningsfulde sekvenser i hans privatliv medtages.

Ulf Pilgaard er portrætteret i flere andre udgivelser, bl.a. Tog de skade?ShowbizzerBarndomsvenner, Showbizzer og BarndomsvennerUlf Pilgaard er portrætteret i flere andre udgivelser, bl.a. Tog de skade?, og BarndomsvennerUlf Pilgaard er portrætteret i flere andre udgivelser, bl.a. Tog de skade?, Showbizzer og .


Berlingske tidende

d. 26. okt. 2015

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 26. okt. 2015


Weekendavisen

d. 13. nov. 2015

af

af

Leonora Christina Skov

d. 13. nov. 2015


Teater-et

Nr. 173 (2016)

af

Nr. 173 (2016)