Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit livs lærer


Beskrivelse


13 kendte danskere fortæller om den lærer, der har gjort mest indtryk på dem og været med til at forme deres liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 13. juli 2016

En række kendte danskere fortæller levende og underholdende om deres livs lærer. Til læsere af erindringer og antologier.

Tretten fremtrædende danskere er blevet spurgt "Hvem var dit livs lærer?". I denne antologi fortæller de om den lærer, der har været med til at forme dem. Der er bidrag fra politikere, journalister, forfattere og andre mediepersonligheder. Hvert nyt kapitel indledes med et arkiv-foto som forfatteren har valgt, og så følger teksterne, der spænder vidt i både form og indhold. En har valgt en lyrisk form, en anden en interview-samtale, men de fleste er fortalt i anekdoteform.

Det er en hyggelig og til tider rørende samling af historier fra skoletiden, og reflektioner over livet og overgangen fra barn til voksen. Bidragene er forfriskende forskellige, især første tekst af journalisten Anders Agger, skiller sig ud. Det er et langdigt om hans gymnasielærer, som giver mindelser om Vangede billeder. Skuespiller og forfatter Hassan Preisler har nedfældet en samtale med sin lærer fra teaterskolen - filterløs og rørende læsning. De fleste bidrag er letlæselige, og alle er læseværdige. En velredigeret bog med et lækkert layout og format.

Min barndom i 50'erneMin barndom i 40'erneMit livs øjeblik og Min barndom i 40'erne, som ligner nærværende bog i format og layout, henvender sig også til målgruppen. Samme læsere kan også anbefales Mit livs øjeblikMin barndom i 50'erne og , som ligner nærværende bog i format og layout, henvender sig også til målgruppen. Samme læsere kan også anbefales Mit livs øjeblikMin barndom i 50'erne og Min barndom i 40'erne, som ligner nærværende bog i format og layout, henvender sig også til målgruppen. Samme læsere kan også anbefales .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. sep. 2016

af

af

Steen Ehlers

d. 23. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 5. sep. 2016

af

af

Claus Grymer

d. 5. sep. 2016