Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit livs omvej : en dramatisk rejse til Moon-bevægelsens indre


Beskrivelse


Martin Herbst (f. 1960) fortæller om sit medlemskab af Moon-bevægelsen, om bevægelsen og dens betydning for hans liv, og om hvordan han brød med den for senere at uddanne sig til teolog og blive præst i den danske folkekirke.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2009

af

af

Flemming Faarup

d. 19. jan. 2009

Bogen er en beskrivelse af Martin Herbsts tyve års tilknytning til Moon-bevægelsen, hvordan han hverves, hvordan han rykker op i graderne, hvordan han bryder med den, og endelig hvordan han etablerer et "normalt" liv efter bruddet. Bogens formål er at advare mod bevægelsen. Bogen kan gives til dem, der vil læse om religiøs sekterisme/fanatisme.

Journalist Jacob Egevang har omskrevet Martin Herbsts fortælling. Han gør den meget levende. Jeg-personen fortæller overordentligt positivt og underdanigt om Sun Myung Moon i de afsnit, der handler om hans liv i bevægelsen, mens ordvalget er mere afdæmpet i beskrivelsen af livet efter bruddet.

Det er snart mange år siden Moon-bevægelsen agiterede og hvervede unge mennesker, og der er ikke kommet noget siden Satans yngel og Guds børn, 1998. Melbys Moonie, 1988 er en ungdomsroman med det samme tema.

Der er ikke grund til den store bekymring for at unge mennesker blindt skal melde sig ind i Moon-bevægelsen i dag, som det har været tidligere. Derfor er det heller ikke så nødvendigt med advarende litteratur. Bogen vil være interessant for 99.4-læsere og lånere af serien Virkelighedens verden.


Weekendavisen

d. 6. feb. 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 6. feb. 2009


Kristeligt dagblad

d. 28. jan. 2009

af

af

Morten Thomsen Højsgaard

d. 28. jan. 2009


Præsteforeningens blad

Årg. 99, nr. 42 (2009)

af

af

Knud Ochsner

Årg. 99, nr. 42 (2009)