Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mit lykkelige køkken


Beskrivelse


På jordomrejse med Nikolaj Kirk. Han besøger Færøerne, Indien, Kina, Japan, Mongoliet og Nepal - Borneo, Seychellerne, Madagaskar. Kap Verde, Trinidad og Tobago, Mexico og Brasilien. Han beskriver de forskellige landes madkultur og de mest spændende opskrifter. Samt anekdoter og personlige oplevelser fra rejserne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2011

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 5. aug. 2011

Henvender sig primært til erfarne køkkenskrivere der har mod på anderledes mad. Kirk er kendt fra tv og har en trofast fanskare, så der vil være en del udlån på den konto. Derudover kræver den noget formidling, da hverken forside eller titel siger meget om indholdet.

Kirk har rejst verden tynd og samlet inspiration. Færøerne er det eneste nordlige land og derudover primært asiatiske og sydamerikanske lande. Hvert land har sit eget afsnit, der indledes med en fortælling om landets forskellige køkkentraditioner og anekdoter fra Kirks besøg. Det er ganske spændende at læse om, og jeg ville ønske at afsnittene havde været noget længere. Indeholder mange stemningsbilleder fra markeder, gadekøkkener og af Kirk selv sammen med lokale kokke. Her er chili-leksikon, definition af forskellige nudeltyper, forklaring af de populære mexicanske retters navne og meget mere. Der er klassiske retter fra fx Kina og Japan, men også fra mere ukendte madkulturer som Seychellerne, Borneo og Kap Verde. Kirk slutter med en opsang til den slatne danske madkultur og opfordrer læserne til at gå på opdagelse med smagsløgene. Opskrifterne er korte men detaljerede. De fleste er afbilledet og nogle har en historie om oprindelse. Forsiden viser desværre ikke det interessante indhold, faktisk er bagsiden langt mere spændende.

Kirk har tidligere udgivet Kys verden : Nikolaj Kirks rejsekogebog fra Østafrika og Kina, 2004, og dennes popularitet kan give et fingerpeg.

En lækker kogebog som nok skal blive populær.


Politiken

d. 29. okt. 2011

af

af

Helle Brønnum Carlsen

d. 29. okt. 2011