Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mit mareridt


Beskrivelse


Bo bor sammen med sine forældre i et højhus. Bo plages af det samme mareridt igen og igen. Han bliver opsøgt af HiHierne og DaDuDuerne som forsøger at slå ham ihjel. Bo tør næsten ikke sove, og kæmper med at holde sig vågen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2017

af

af

Stine Bille

d. 26. apr. 2017

Bo har et mareridt som vender tilbage igen og igen. Det ringer på døren. Udenfor står der to mordere. Den ene har sværdarme og den anden giftnegle. Bo tør næsten ikke sove mere. Billedroman for 10-14-årige.

I "Mit mareridt" møder vi drengen Bo, som bor i et fredeligt højhus sammen med sine forældre. Bo har gode skolekammerater som han leger med, og i højhuset er der en rar kioskdame. Bo har et stort problem. Han har ofte mareridt. Han drømmer den samme drøm igen og igen. En HiHier og DaDuDuer ringer på døren. Den ene har sværdarme som han bruger til at hugge hovedet af folk, og den anden har giftnegle som han forgifter folk med. De fanger altid Bo, og kaster ham ind i en gigantisk tørretummel. Her bliver han hakket i småstykker. Det sidst han ser, er altid et hvidt lys, lige inden han vågner badet i sved. Læs om han får bugt med de uhyggelige HiHier og DaDuDuer.

Det er en meget velskrevet og uhyggelig historie af Bo Hr. Hansen. Billedsiden fylder selvsagt meget i denne billedroman illustreret af Maria Buchmann. På fornem vis er de med til, at underbygge den uhyggelige og lidt underfundige stemning i bogen.

En anden gyserhistorie kunne fx være Silvervinges hemmelighedModlys eller Modlys som er den første del i graphic novel serien "Vintersjæl", som også handle om mareridt, og hvad er drøm og hvad er virkelighedEn anden gyserhistorie kunne fx være Silvervinges hemmelighed eller som er den første del i graphic novel serien "Vintersjæl", som også handle om mareridt, og hvad er drøm og hvad er virkelighed.