Bøger / faglitteratur til børn / barndomserindringer

Mit navn er Angel


Beskrivelse


Forfatterens beretning om barndommen med sin rodløse mor og om hvordan hun som 16-årig synker dybere og dyrere ned i en verden af narko og prostitution. I en alder af 33 år lykkes det hende at komme ud af misbruget og få et normalt liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 21. aug. 2008

En roman i serien Virkelighedens verden om en kvinde, der havner i prostitution og narkomisbrug.

Forsidens kvindeben i netstrømper slår tonen an. Fortælleren Rhea bliver gravid som 16-årig og starter på en social deroute i Londons belastede underverden. Hun fortæller køligt og nøgternt om et liv på bunden af samfundet, og man følger hende, til hun slipper ud af misbruget og genforenes med sine børn. Dette afsløres i forordet, så her er mere tale om en beskrivelse af miljøet og vejen ned og op, end et spørgsmål om, hvorvidt hun klarer sig. Bagsideteksten er dækkende. Virkelighedens verden fremgår kun af bagsiden.

Diane Taylor optræder som medforfatter. Rhea Coombs som forfatter og fortæller. Den minder på sin vis om Christiane F. i sin nøgterne stil uden dog at have helt samme tyngde. Nyligt udkom Ned i akvariet og op igen, der har samme emne men med mere (galgen)humor.

Virkelighedens verden er en populær serie, og den "problem-bog" om narkoprostution i London følger seriens stil fint. Kan anvendes til læsere af beskrivelser fra samfundets randområde.