Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mit skandinaviske køkken


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 12. okt. 2011

Bogen er oprindelig skrevet på engelsk til et ikke-skandinavisk publikum, men den er også interessant for mange danskere, da den giver et godt overblik over de traditionelle køkkener og nogle gode opskrifter. Forfatteren er kendt, og bogen vil blive efterspurgt alene på navnet. Den vil endvidere blive lånt på grund af et godt layout, hvor forsiden fortæller, at bogen er vinder i Gourmand Cookbook Award 2010.

Camilla Plum oplyser selv, at der er tale om udpræget genbrug fra tidligere bøger, artikler og tv-programmer, men sådan må det være, når man videregiver den bedste opskrift på stegte sild, flæskesteg, æblekage m.m. Bogen præsenterer de traditionelle råvarer efter et indledende afsnit om "Det unikt nordiske" og med en afslutning om "Festlige lejligheder". I hvert af de øvrige afsnit gennemgås de forskellige råvarer inden for en gruppe ret grundigt med oplysning om tilberedning og med opskrifter. Som dansker kan vi lære at udnytte den enkelte råvare bedre eller få øje på nye samt blive klogere på fænomener som surströmming og lutfisk. Bogen er skrevet i forfatterens sædvanlige personlige stil, hvor mange retter er "yndige", men opskrifterne er gode og meget brugbare.

Denne bog præsenterer flere traditionelle retter i forhold til Det skandinaviske køkken og andre variationer i forhold til Nordiske egnsretter. I forhold til begge fylder råvarer som grønsager, krydderurter, frugt og bær mere.

En grundig og inspirerende bog om vore traditionsrige køkkener.