Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Mit Tisvilde : barndomserindringer


Beskrivelse


Skuespillerinden Malene Schwartz' (f. 1936) erindringer om 1940'ernes og 1950'ernes Tisvilde, hvor familien havde sommerhus. Om de lokale, familiens kunstneriske venner og byens butikker.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 21. aug. 2017

Malene Schwartz ser tilbage på et liv med ferier i Tisvilde. Bogen kan læses bredt af alle med interesse for person- og lokalhistorie i området omkring Tisvilde.

Den folkekære skuespillerinde, Malene Schwartz, har tilbragt mange ferier i Tisvilde, siden hun var 4 år. Hun er opvokset på Frederiksberg, men da hun var 6 år, byggede forældrene sommerhus i Tisvilde. Hun fortæller bl.a. om en kontrovers med Naturfredningsforeningen om sommerhusets lyserøde farve. Langt de fleste erindringer er fra barndommen med veninden, Lone, til hvem bogen er tilegnet. Forældrenes omgangskreds var meget kunstnerisk, og Malene Schwartz giver små portrætter af de mennesker, der var en del af deres liv i Tisvilde, både feriegæster og fastboende. Forfatteren beskriver også Tisvildeleje og de butikker, der lå i området i hendes barndom, fx biografen, ishuset og boghandleren. Bogen indholder mange fotos af de beskrevne personer, men også en del malerier, der vedrører menneskene i Malene Schwartz' liv i Tisvilde.

En visuelt meget flot bog, der koncentrerer sig om Malene Schwartz' private liv, og altså ikke om hendes skuespillerliv.

Schwartz har samarbejdet med Cathrine Errboe om nærværende bog. Errboe har tidligere udgivet en biografi om Schwartz, som fokuserer på arbejdet inden for teater- og filmverdenen: MaleneErindringer om steder og stemninger i Tibirke og Tisvilde 1940-1945. Om området findes en del anden erindringslitteratur, bl.a. Erindringer om steder og stemninger i Tibirke og Tisvilde 1940-1945Schwartz har samarbejdet med Cathrine Errboe om nærværende bog. Errboe har tidligere udgivet en biografi om Schwartz, som fokuserer på arbejdet inden for teater- og filmverdenen: Malene. Om området findes en del anden erindringslitteratur, bl.a. .


Berlingske tidende

d. 10. aug. 2017

af

af

Torben Weirup

d. 10. aug. 2017


Politiken

d. 19. aug. 2017

af

af

Bettina Heltberg

d. 19. aug. 2017