Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mitose


Beskrivelse


I denne kortroman fra et dystopisk fantasy-univers kæmper en menneskelig befrielseshær, "Fortropperne", mod de magtfulde "anti-superhelte", de såkaldte "episke".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. nov. 2016

Kort dystopisk fantasyroman af Brandon Sanderson, hvor vi atter besøger hans unikke og spændende univers befolket af en slags anti-superhelte, de såkaldte "Episke". Mod dem kæmper de menneskelige "Fortropper" en ofte ulige kamp i byen Newcago. En ny "episk" truer. For dig som er til fantasy og rent guf, hvis du har læst andre bøger fra Sandersons univers.

"StålhjerteStålhjerteIldkamp", der var en episk som terroriserede Newcago i , er nu død. Den menneskelige befrielseshær, "Fortropperne", er ved komme til hægterne igen efter den hårde dyst med . Pludselig dukker der en ny episk op, der hedder "Mitose". Mitose har både en ny udfordring og et budskab med til menneskene i Newcago. David som vi lærte at kende i første bind af serien og de andre fra befrielseshæren må søge efter svar i Mitoses fortid, som måske kan besejre denne episke. Den korte roman befinder sig handlingsmæssigt og kronologisk mellem og andet bind i serien Ildkamp"", der var en episk som terroriserede Newcago i , er nu død. Den menneskelige befrielseshær, "Fortropperne", er ved komme til hægterne igen efter den hårde dyst med . Pludselig dukker der en ny episk op, der hedder "Mitose". Mitose har både en ny udfordring og et budskab med til menneskene i Newcago. David som vi lærte at kende i første bind af serien og de andre fra befrielseshæren må søge efter svar i Mitoses fortid, som måske kan besejre denne episke. Den korte roman befinder sig handlingsmæssigt og kronologisk mellem og andet bind i serien Ildkamp"Stålhjerte", der var en episk som terroriserede Newcago i Stålhjerte, er nu død. Den menneskelige befrielseshær, "Fortropperne", er ved komme til hægterne igen efter den hårde dyst med Stålhjerte. Pludselig dukker der en ny episk op, der hedder "Mitose". Mitose har både en ny udfordring og et budskab med til menneskene i Newcago. David som vi lærte at kende i første bind af serien og de andre fra befrielseshæren må søge efter svar i Mitoses fortid, som måske kan besejre denne episke. Den korte roman befinder sig handlingsmæssigt og kronologisk mellem Stålhjerte og andet bind i serien .

Super-underholdende at følge med i udviklingen i Sandersons vellykkede dystopiske fantasy-univers.

Sandersons univers er helt unikt, men bøgerne minder mig om fx Collins Dødsspillet. På engelsk findes nu tre bøger i Sandersons serie om kampen mellem "de episke" og "Fortropperne".