Bøger / faglitteratur / opskrifter

MK bootcamp : 2 str. ned på 9 uger


Beskrivelse


Madplaner og træningsprogrammer der både kan hjælpe én til at få den krop man gerne vil have, og til at have den energi og overskud der kræves i en travl hverdag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 19. dec. 2013

Bogen beskriver en slankekur der strækker sig over 9 uger og som bygger på et koncept, hvor man jævnligt mødes. Bogen henvender sig derfor mest til personer, der kan gå sammen med andre om at ændre deres livsstil. Kendte kvinders anbefaling af kuren på bagsiden og inde i bogen kan måske tiltrække læsere. Et godt layout med appetitvækkende billeder af maden vil tiltale alle, der ønsker at slanke sig.

Forfatteren har en uddannelse inden for ernæring og er skribent på "I form". Hun har tidligere skrevet slankebogen Er du pære, æble eller banan. Kuren i MK bootcamp er primært for de "æbleformede", og kurens mål er ud over vægttabet en mindre livvidde. Kosten skal omlægges til mere protein og færre kulhydrater samtidig med, at der trænes effektivt. Opskrifterne er uden kalorieangivelse, men sammensat af energidele der gør det mere besværligt selv at bytte retter ud. Til motion bruges den japanske træningsform tabata, en hård intervaltræning. Der er fotografier af alle øvelserne, men det vil alligevel være en fordel at have en instruktør for korrekt udførelse.

Kosten følger samme principper som i kurene LCHF, 5:2 og Dukan. Opskrifter kan fx findes i Tab dig med LCHF, 5:2 kuren og Dukankuren, hvor den sidste også har forslag til motion og øvelser.

En slankekur der fungerer bedst, hvis man er en del af en gruppe eller kendt med principperne. Jeg tror ikke på samme gennemslagskraft som de tidligere nævnte kure, da det kræver en del at følge kuren.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2021

af

af

Laura Winding

d. 5. maj 2021

200 håndplukkede greatest hits-opskrifter, der tager udgangspunkt i MK-principperne (formuleret af og opkaldt efter forfatter Michelle Kristensen). Til dig, der vil leve sundere og/eller slanke dig og har rygrad til at følge principperne - og måske endda indføre en ugentlig fastedag.

MK-principperne er kostomlægning, der anbefaler faste daglige mængder af protein, fedt og kulhydrater fordelt på 3 hovedmåltider - suppleret med frugt samt evt. et snackmåltid og en ugentlig fastedag. På bogens første sider er eksempler på, hvad en portion protein- eller fedtkilde kan bestå af. Resten af bogen er opskrifter opdelt efter måltider, tilbehør, snacks og nydelse. Opskrifterne er overvejende sukker- og glutenfri, MK-indholdet pr. portion er angivet samt evt. tips til justeringer alt efter, om man fx skal træne. Med fotos af de fleste retter.

Inspirerende og meget varierede retter til alle dagens måltider. Skønt med opskrifter på sukkerfri marmelade, nøddespreads med frugt, masser af dips og appetitvækkende desserter, slik og snacks. Lækre fotos. Nogen vil måske knække halsen på max ét glas vin eller juice og kun én dessert om ugen.

Mk har også udgivet Ny krop på 4 uger5:2 kurenStærk, let og mæt. En anden metode til et sundere og slankere liv er 5:2-kuren, fx: 5:2 kuren. Anne Hjernøe motiverer til kostomlægning i: Stærk, let og mætMk har også udgivet Ny krop på 4 uger. En anden metode til et sundere og slankere liv er 5:2-kuren, fx: . Anne Hjernøe motiverer til kostomlægning i: Stærk, let og mætMk har også udgivet Ny krop på 4 uger. En anden metode til et sundere og slankere liv er 5:2-kuren, fx: 5:2 kuren. Anne Hjernøe motiverer til kostomlægning i: .