Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mo i et reb


Beskrivelse


Ib skal passe lillebror Mo. Det vil Ib gerne, men da mor er gået, skal Mo hente is, lave te og gøre dit og dat. Mo bliver sur og vil gå. Men det er ikke altid let at være den mindste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 18. juni 2020

Storebror Ib skal passe Mo. Men Ib vil kun bestemme over Mo. Mo gør, hvad Ib siger. Men da Mo får nok, bliver Ib gal på Mo. Lydret læsetræning til alle fra 6 år/1. klasse.

Mor skal i byen, og Ib skal passe lillebror Mo. Det vil Ib gerne, men da mor er gået, skal Mo hente is, lave te og gøre dit og dat for Ib. Mo bliver sur og vil gå. Men så bliver Ib sur, og han får fat i et reb. Gad vide hvad mor siger til det? Der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Bogen hører til forlagets serie "Læs lydret. 1". Den har lix 4, let-tal 9. Teksten er superlet at læse, og den bliver understøttet og udvidet af de mange udtryksfulde illustrationer. Emnet er relevant, og de mange læsere, der er små søskende, vil kunne genkende lignende situationer fra egen familie. Ordvalget har et til tre bogstaver og omfatter 64 af de 120 hyppigste letlæste ord. Omslaget er farverigt og viser Mo og storebror Ib. På forsiden griner storebror Ib og synes, det er sjovt at binde lillebror Mo fast til en stol.

Odin ser en dæmon hører til "Læs lydret. 2", har samme lixtal og med let-tal 10. Bogen har samme forfatter og drejer sig også om en storebror, der vil bestemme og gerne driller lillebror, da han lokker ham til at se uhyggelige film i TV. Da far kommer hjem, hjælper han Odin med at gøre gengæld.