Bøger / skønlitteratur / roman

Mod naturen : (notesbøgerne)


Beskrivelse


Forfatteren Tomas ser tilbage på sit liv. På kærligheden, livet, døden og det at være forfatter. Og alt dette leveres med greb fra forskellige litterære genrer.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 30. maj 2012

Mod naturen er et stykke fremragende norsk samtidslitteratur, som bør finde et stort publikum på de danske folkebiblioteker. Bogen er velskrevet, udfordrende, rammende og meget rørende. Den handler om store ting som livet, døden, kærligheden og forfattergerningen, men er formidlet let og elegant, og forfatteren leger med mange forskellige litterære genrer.

Vi møder Tomas til en fest. Han har sex med en yngre kvinde, som viser sig at være hans kæreste. Og så går vi tilbage i tiden og møder Tomas på vigtige tidspunkter i hans liv. Det er ganske imponerende ,hvor meget forfatteren Tomas Espedal kommer omkring på 165 luftige sider. Mod naturen er et litterært eksperiment, som blander elementer fra dagbogsformen, selvbiografien og lyrikken. Og denne blanding fungerer godt, fordi forfatteren skriver som en drøm. Det virker aldrig kunstigt eller påtaget, men er blot forskellige greb til at vise sorgen, kærligheden, livet, døden og til at skrive om det at være forfatter og at finde sin identitet.

Forfatteren Tomas Espedal er et stort navn i Norge, og det er fortjent! Man bør læse hans andre værker som eksempelvis Mod kunsten og Ly, opsøge Per Pettersons forfatterskab, eller læse den nye danske roman Forfatterdrømme af Danny Rødgaard.

Mod naturen er både en enkel og dyb fortælling om kærligheden og livet - og de sorger der følger med. Forfatteren formår at køre sit eksperiment sikkert i hus, og det er en fornøjelse at være vidne til. Fremragende udgivelse.


litteratursiden.dk

d. 23. juli 2012

af

af

Kamilla Krogh Uttrup

d. 23. juli 2012

Tomas Espedal formidler sine egne livserfaringer hudløst og ærligt i denne bog, som beskriver forfatterens oplevelse af at blive ældre, møde kærligheden i en sen alder og miste den igen. Tomas Espedal...


Berlingske tidende

d. 1. juni 2012

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 1. juni 2012


Jyllands-posten

d. 19. juli 2012

af

af

Erik Svendsen

d. 19. juli 2012


Standart

Årg. 27, nr. 1 (2013)

af

af

Stefan Kjerkegaard

Årg. 27, nr. 1 (2013)