Bøger / faglitteratur til børn

Model


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. jan. 2014

Fagbog om modelarbejde, der hører til Flachs' serie Radar. Selvlæs fra 5. kl., bladre fra 3. kl.

Bogen fremstår meget farverig med et væld af oplysninger om arbejdet som model. Omslaget viser en model på catwalk. Teksten er sat op som i de kulørte magasiner, hvor kendte modeller udtaler sig, og hvor læseren får indblik i udvalgte modellers data og tanker. Der er fokus på opgaverne, der ligger i modelarbejdet. Et opslag hedder "set og sket" - rekorder indenfor branchen - om specielle begivenheder og fashion shows. Bogen diskuterer også problematikken omkring modellernes vægt. Teksterne veksler mellem fiktion og fakta. Opslagene virker rodede. Øjnene skimmer siderne, og selvom teksterne giver fakta om arbejdet i branchen, er der overvægt af det sensationelle stof. Bogen er fuld af fotos af modeller på arbejde, og der veksles mellen brødtekst og bobler med tekst sat på fotos - alt på farverige baggrunde. Bagerst er liste over flere materialer.

Nina Sahl Tøj og mode, 2012, Mode af Maria Mackinney-Valentin og Livet som model af Lotte Nørholm Andersen er andre bud på bøger, der omhandler modelarbejdet. De nævnte er mere danske i layout og tekstvalg.

Der er ingen tvivl om, at bogens omslag, dens titel og hurtigt læste indhold vil tiltrække læsere, specielt piger, der er vant til at læse magasiner og ønsker en hurtigt læst bog. Jeg vil betegne bogen som en bladrebog, der vil tiltrække læsere fra 5. klasse, der ønsker at læse en uforpligtende bog om modelarbejdet.Informationer og udgaver