Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Modeldrømme


Beskrivelse


Lærke fra 7. klasse har været fotomodel, siden hun var lille, og det har givet prestige. Men hvorfor får hun ikke så mange opgaver mere, og hvorfor er det pludselig Ida fra klassen, alle synes er pæn?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2013

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 8. okt. 2013

Bog i Sommerfugleserien for de yngste i målgruppen, som ifølge forlaget er mellem 9 og 11 år. Det passer også på gode læsere. Den friskt farvede forside med en poserende pige og den fængende bagsidetekst skal nok få bogen lånt ud. Serien er kendt og populær.

Forfatteren skriver flydende, enkelt og altid med en brugbar pointe, og denne om Lærke fra 7. som har været model fra lille, skal nok fange læserne. For modellivet er ikke lutter lagkage for Lærke, der er begyndt at være bekymret for sin fremtid i branchen. Bliver hun høj nok, og hvorfor får hun ikke så mange opgaver mere? Bogen beskriver fint hendes tvivl og forsøg på at hævde sig med jobbet overfor veninderne, men den viser også bagsiden med krav om et smukt ydre og vatspiseri for at holde vægten. Bogen handler også om, hvor hurtigt magtbalancen i en klasse kan forrykkes. Med et er Lærke ikke populær, hun bliver mobbet groft af sin tidligere veninde, og en spirende forelskelse er også ved at ryge på gulvet. Lærkes følelser beskrives medrivende og ægte, og måske kan læserne ikke løse konflikten lige så modent, som hun, men leve sig ind i handlingen kan de i hvert fald.

Bogen kan læses som resten i serien, mens modelverdenen findes godt og realistisk beskrevet i serien Fashonistas for de lidt større piger.

En bog for de piger, som sætter pris på en historie, hvor de kan spejle sig selv. En hurtigt læst og realistisk bog fra en verden mange af dem drømmer om uden måske helt at vide, hvad det reelt indebærer.