Bøger / faglitteratur

Moderne designklassikere : møbler, husholdning, belysning, glas, keramik


Beskrivelse


Gennemgang af cirka 100 af de mest eftertragtede designikoner fra det 20. århundrede inden for møbler, belysning, pynt, keramik og praktisk til husholdningen. Om hvordan klassikerne er blevet til og hvordan det enkelte værk er placeret i designerens samlede produktion.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 28. okt. 2015

Gennemgang af nogle af de fineste designikoner fra det 20. århundrede. Coffee table book for indretnings- og designinteresserede.

Her gennemgås de fineste eksempler på design fra hele verden inden for møbler, belysning, pynt, glas, keramik og praktisk til husholdningen. Disse kategorier er også bogens kapitler. I bogen præsentes cirka 100 forskellige genstande, der hver bliver tildelt et opslag, med foto på den ene side og tekst på den anden. Alle fotos viser genstanden på neutral baggrund. For hver genstand fortælles en mindre historie om fx tilblivelsen, designerens inspiration eller særlige fremstillingsteknikker. Hver genstand er også forsynet med tips til hvad man skal holde øje med for at genkende originaler, cirkapriser, hvordan man spotter original ved indkøb og hvor man kan finde yderligere informationer på internettet. De danske designere er selvfølgeligt rigt repræsenteret gennem hele bogen. Bogen er oversat fra engelsk udgave, der er udkom i 2011.

Der er tale om en lækker bladrebog, der ser godt ud på sofabordet. Sproget er ligetil, men enkelte fagtermer om fx møbler sniger sig ind. Stilen er stram og flot, og de enkelt genstande får god plads og kommer til deres ret på fotoet.

Hundrede års design dækker ligeledes designere fra hele verden.