Bøger / faglitteratur / mønstre

Moderne genbrug


Beskrivelse


Fine og anvendelige syprojekter, som kosmetikpunge eller nøgleringe, syet delvist i upcyclet materiale. Alle med en symaskine og gåpåmod kan være med, og er du nybegynder kan du starte med nålepude eller stofnet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 27. maj 2016

Sybog med nogle fine bud på unikke tasker i små og store størrelser, til alle glade amatørsyersker.

Med udgangspunkt i tre grundmodeller viser Tina Benfeldt Levring hvorledes man syr en taske med lynlås. Bogen indeholder desuden andre modeller og et stort afsnit med genanvendelse af fx en gammel klokkestreng, et lommetørklæde samt brug af fraklippet stof. Bogen er med mange fotos, ideer og syvejledninger.

Denne bog gør op med brug og smid væk kulturen, og giver nogle gode bud på hvor flot, smukt og personligt, man kan sy en taske af brugte ting. Arbejdsvejledningerne er godt illustrerede og materialelister indleder hver model. En inspirerende og visuelt lækker sybog. Bogen er let at gå til, og kan give gode idéer til både mere og mindre øvede syere.

Levring arbejder hovedsagelig med tasker. Redesign kidsGenbrug på den fede mådeSmå tasker og Genbrug på den fede måde er også bøger om genbrug. Sofie Meedom er også meget kreativ og opfindsom og har skrevet Små taskerLevring arbejder hovedsagelig med tasker. Redesign kids og er også bøger om genbrug. Sofie Meedom er også meget kreativ og opfindsom og har skrevet Små taskerLevring arbejder hovedsagelig med tasker. Redesign kids og Genbrug på den fede måde er også bøger om genbrug. Sofie Meedom er også meget kreativ og opfindsom og har skrevet .


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2023

af

af

Laura Winding

d. 4. aug. 2023

Fine og anvendelige syprojekter, som kosmetikpunge eller nøgleringe, syet delvist i upcyclet materiale. Alle med en symaskine og gåpåmod kan være med, og er du nybegynder kan du starte med nålepude eller stofnet.

I "Moderne genbrug" deler forfatter Tina Benfeldt Levring sy-vejledninger til en række mindre syprojekter, som hun bl.a. syr i upcyclede stoffer fra DBA eller arvet tøj. Projekterne er anvendelige accessories som toilettasker, nøglesnore og penalhuse. I bogens første del gennemgås 3 grundmodeller med lynlås, samt stofnet med og uden for, trin-for-trin. Langt de fleste opskrifter er variationer over disse modeller og præsenteres med angivelse af mål og fotos. Det hele sys på almindelig symaskine og vejledning i teknikker som isyning af lynlås og tittekant gennemgås bagest i bogen. Til de fleste projekter får du udover stof brug for lynlåse, gjordebånd og metalspænder.

Inspirerende bog med gode idéer til genbrug af gamle broderier, voksdug, skjorter osv. Projekterne er overskuelige og vil egne sig godt til gaver. Fint med miniprojekter som hårspænder og suttekæder, hvor man kan udnytte fraklip.

På nær nogle enkelte rettelser i angivelser af mål er denne udgave identisk med 2016-udgaven. I samme stil har TBL også udgivet TaskerSmart i en fartSy, sy, sy. Andre gode sybøger med upcyclede materialer er fx Smart i en fart og Sy, sy, syPå nær nogle enkelte rettelser i angivelser af mål er denne udgave identisk med 2016-udgaven. I samme stil har TBL også udgivet Tasker. Andre gode sybøger med upcyclede materialer er fx og Sy, sy, syPå nær nogle enkelte rettelser i angivelser af mål er denne udgave identisk med 2016-udgaven. I samme stil har TBL også udgivet Tasker. Andre gode sybøger med upcyclede materialer er fx Smart i en fart og .