Bøger / faglitteratur / kogebøger

Moderne italienske retter : sundt, sanseligt og uimodståeligt


Beskrivelse


Kogebog med italienske retter lavet efter 3 grundprincipper: con amore, enkelthed og råvarekvalitet. Med tips og gode råd om, hvordan andre råvarer kan benyttes og planlægning af madlavningen i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2010

af

af

Kent Skov

d. 24. aug. 2010

Bogen har med sit indbydende layout bred appel til de mange interesserede og let øvede i italiensk madlavning. Der er et fint basisudvalg af de kendte retter suppleret med ny inspiration af mindre kendte opskrifter.

Kogebog med klassisk italiensk kogekunst i nænsomt moderniseret udgave af den dansk-italienske SP, der har et cateringfirma i Nordsjælland. Det moderne består i alternativer til de kulhydrat- og/eller fedttunge tilbehørsretter (pasta og kartofler) med lidt lettere alternativer som sprøde grøntsager, broccoli, groft brød - eller retter serveret på ægte italiensk enkel maner uden tilbehør evt. med lidt brød til. Derudover er det genkendelsens glæde med mange favoritter blandt udvalget af antipasti: crostini, grillede grøntsager m.v. og hovedretter baseret på lam, kylling og fisk samt de herhjemme knapt så kendte variationer af orzotto, der er "risottoretter" baseret på perlebyg. Bogen indleder med et afsnit om basisingredienser, så følger de to hovedafsnit med antipasti/småretter og hoved-/aftenretter. Dernæst et afsnit med lækre brød og et ditto med "sødt". Endelig et pænt udvalg af dressinger og pestoer samt afsnit med drinks. Afslutningsvis forslag til menuer. Alle hovedopskrifter er ledsaget af fotos og gode sundhedstips.

Det righoldige udvalg af italienske kogebøger tilføres ikke banebrydende nyt, men bogen er et lækkert supplement til kogebogshylden.

Gode, let moderniserede, men delikat tilpassede udgaver af de klassiske italienske retter. Indbydende kogebog.