Bøger / faglitteratur til børn

Moderne ubåde og krigsskibe


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 22. juli 2010

Bøgerne henvender sig til alle, der er interesserede i krigsmekanik. Målgruppen er nok børn på 13-15, men teksten er tilpas teknisk til, at flertallet vil nøjes med at bladre bøgerne igennem, og som sådan henvender den sig til alle aldre.

Bøgerne består af flotte, eksploderede, farvelagte tegninger, dvs. "udpakkede" tegninger, hvor dele af skrog, kabiner, bevæbning og motorer med videre er "trukket" ud fra skibet eller flyet. Ti skibe eller fly bliver gennemanalyseret ned i ret mange detaljer. Det vrimler med typenumre og fagudtryk, hvoraf mange, men ikke alle forklares i ordlisten. Hvert fartøj eller fly fylder en dobbeltside. Teksten indskrænker sig næsten udelukkende til billedtekster. Indledningen består af fire sider om hhv. kampflyenes og krigsskibenes historie.

Der kommer ikke mange bøger om krigsskibe og krigsfly. De foreliggende har en tekst, der er sværere end fx Flyvemaskiner fra 2008 eller Ubåde fra 2005.

Bøgerne har flotte illustrationer og en detaljeret billedtekst. De supplerer bestanden af bøger om krigsskibe og -fly fint.