Bøger / faglitteratur / bibliografier

Modernitetens verden : tiden, videnskab, historien og kunst


Beskrivelse


Sætter spot på modernitetens essentielle træk inden for en lang række fagområder som filosofi, kunst, økonomi, litteratur og miljøpolitik.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2009

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 6. nov. 2009

Yderst anvendelig bog til studerende fra gymnasieniveau og videre op. Bogen bør bestemt indgå på alle folkebiblioteker, gymnasiebiblioteker, seminariebiblioteker mv., og måske vil det på grund af de mange fagområder, som bogen omhandler, endda sikkert vise sig, at et enkelt eksemplar ikke rækker. Ideel og uundværlig ved opgaveskrivning.

Sidste bind i Århus Universitetsforlags ambitiøse og vellykkede udgivelse om de sidste 500-600 års væsentligste åndsretninger, denne gang om Modernitetens verden. Som i de tidligere tre bind er det forskere ved Århus Universitets ni hovedområder, der alle bidrager med velskrevne og lettilgængelige artikler i antologien. Det er formidling på meget højt niveau. Med over 40 bidragydere kan en enkelt artikel frem for en anden umuligt fremhæves, og i stedet skal der lyde stor ros og anerkendelse til forlaget og redaktørerne for initiativet til denne vellykkede udgivelse. Denne store fond af viden og fortællelyst er fremragende illustreret i farver og samtidig grafisk formidlet på bedste vis af forlagets bogtilrettelægger, Jørgen Sparre. Efter hver artikel gode litteraturhenvisninger, og bagerst i bogen et samlet emne- og personregister.

Af udgivelser, som ligner firebindsserien fra Århus Universitetsforlag, skal fremhæves værket Tankens magt : vestens idehistorie, som udkom for et par år siden.

De store oversigtsartikler om alt fra landbrugets udvikling til kunstens og litteraturens eksperimenter gør bogen anvendelig på alle biblioteker.


Jyllands-posten

d. 16. nov. 2009

af

af

Tom Hermansen

d. 16. nov. 2009


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 2010

af

af

Søren Hindsholm

d. 30. jan. 2010


North-debat

Nr. 109 (2011) = North-art magazine nr. 125 (2011)

af

af

Carl Nørrested

Nr. 109 (2011) = North-art magazine nr. 125 (2011)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 184 (2010)

af

af

Mette Marie Dons Christensen

Nr. 184 (2010)