Bøger / skønlitteratur / roman

Moders mælk
Til sidst


Beskrivelse


Selvbiografisk roman. Patrick er familiefar, men slås stadig med følgerne af barndommens svigt og misbrug. Samtidig skal han tage sig af sin gamle syge mor, som har brugt familieformuen på et shamanistisk helsecenter.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2015

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 5. okt. 2015

Patrick Melrose er blevet voksen og familiefar, men slås stadig med barndommens dæmoner. For de læsere, som lod sig tryllebinde af sprog og fortælling i det første bind.

"Patrick Melrose-romanerne" består af fem romaner i alt. De første tre kom i en ét-bindsudgave i foråret, her er de to sidste, ligeledes samlet i ét bind. Hovedpersonen Patrick kæmper indædt for at holde sammen på sig selv samtidig med, at han skal være ægtemand, far og tage sig af sin syge gamle mor, der har brugt familieformuen på et shamanistisk helsecenter. I løbet af romanerne eskalerer hans pillemisbrug og alkoholisme, han bliver skilt, og moderen dør.

"Moders mælk" er fortrinsvis set fra Patricks to små sønners synsvinkel, og det fungerer smukt med en underspillet varme og humor. "Til sidst" fortæller om Patricks mors død med tilbageblik på familiens liv. Her bliver tonen ironisk i beskrivelsen af familiens overklassemiljø og det new age-agtige center i Frankrig, som har arvet familieformuen. Disse miljøer er ret specielle, men der er meget almengyldigt i kulturkritikken og i temaerne om at være barn, blive voksen og om problemer generationerne imellem. Blændende velskrevet.

Læs først Glem det ; Dårligt nyt ; En smule håb. Dette nye bind fokuserer dog mere på barndom og generationers indbyrdes forhold, så umiddelbart er anden relevant litteratur til målgruppen Knausgårds Min kamp. 1. [bog]Glem detDårligt nytEn smule håbMin kamp. 1. bogLæs først Glem det ; Dårligt nyt ; En smule håb. Dette nye bind fokuserer dog mere på barndom og generationers indbyrdes forhold, så umiddelbart er anden relevant litteratur til målgruppen Knausgårds Min kamp. 1. [bog].


litteratursiden.dk

d. 7. dec. 2015

af

af

Marianne Träff

d. 7. dec. 2015

St. Aubyn afslutter sin fremragende romankvintet om alter ego'et Patrick Melrose med at fryse alle hjerter til is. Han mestrer det grusomme og ubærlige både poetisk og humoristisk. Ikke siden Bret Ea...


Kristeligt dagblad

d. 23. nov. 2015

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 23. nov. 2015


Jyllands-posten

d. 28. nov. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. nov. 2015


Weekendavisen

d. 6. nov. 2015

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 6. nov. 2015


Standart

Årg. 30, nr. 1 (2016)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 30, nr. 1 (2016)