Bøger / faglitteratur / interviews

Modige kvinder


Beskrivelse


Præsentation og samtaler med ti kvinder der alle har det tilfælles at de har fulgt deres inderste overbevisning og kæmpet for en sag trods nærmest ubærlige omkostninger, bl.a. i form af dødstrusler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. sep. 2008

Til voksne læsere, der interesserer sig for særlige kvindeskæbner og kvindevilkår i verdens brændpunkter. Bogen udsendes i forbindelse med en aktuel DR2-serie med samme titel.

Den kendte tv-journalist, hvis portræt dominerer forsiden, introducerer sine interviews med 10 markante kvinder med forskellig baggrund, fx en kontroversiel norsk/pakistansk standup-komiker og en libanesisk studievært. Fælles for de 10 kvinder er deres mod til at stå frem og tage kampen op mod undertrykkelse. Hvert interview indledes med en præsentation af personen og rundes af med et faktaafsnit om hendes land eller særlige problemstilling. Sproget er levende, og beskrivelserne af interviewholdets somme tider lidt besværlige vej frem til besøgets hovedperson gør både hende og situationen mere nærværende for læseren.

Bogen henvender sig til samme type lånere, som også læser Åsne Seierstad, bøger som Med slør - og uden og lign. bøger om kvindeliv i konfliktprægede lande. Flere af bogens interviewpersoner har også selv skrevet bøger, fx Xinran og Ayaan Hirsi Ali. I forhold til tv-serien skal bogen være mere uddybende og fyldig i sine interviews, og den har i tilgift journalistens personlige kommentarer.

Spændende bog for de lånere, der søger skildringer af kvindeliv fra konfliktpunkter rundt om i verden. Journalistens navn og tv-serien med samme titel vil være med til at skabe opmærksomhed om denne samling interviews med 10 specielle, modige kvinder, med Ayaan Hirsi Ali som den mest kendte.