Bøger / faglitteratur / biografier

Modstandsmanden - Tonny fra Odense


Beskrivelse


Forfatteren fortæller sin morfar Børge Lund Poulsens historie under besættelsen. Han var identisk med modstandsmanden Tonny fra Odense, og der fortælles om hverdag og farlige situationer i perioden 1937 til 1945.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 13. sep. 2019

Interessant personlig beretning om modstandsmanden Tonny fra Odense. Bogen skildrer hans liv under krigen, fra hverdag til livsfarlige situationer. For læsere som interesserer sig for modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig.

Bogens forfatter er Tonnys barnebarn, og hun har skrevet den ud fra samtaler med Tonny igennem tiden. Derudover arvede forfatteren materiale fra ham, efter hans død, og det udgør tilsammen denne personlige beretning. Tonny var hovedpersonens dæknavn under krigen. Hans rigtige navn var Børge Lund Poulsen og bogen omhandler hans liv fra 1937 til 1945.

Det er aldrig uinteressant at læse personlige beretninger om danskere som levede og kæmpede under 2. verdenskrig. Bogen er velskrevet og sproget flyder godt, dog kunne det have været et plus med flere billeder undervejs. Layoutet minder lidt om en afhandling eller opgave med rigtig mange afsnit på hver side, og det er lidt ærgerligt, for det trækker lidt ned ift. selve læseoplevelsen.

Ønsker man at læse andre personlige beretninger fra tiden omkring 2. verdenskrig, kan bogen Min barndom i 40'erneFør jeg siger farvel anbefales. Bogen består af en række fortællinger skrevet af kendte mennesker født i årene 1930-1940. Der er også biografien Før jeg siger farvel af Tom Hermansen, i samtale med modstandsmanden Jørgen KielerØnsker man at læse andre personlige beretninger fra tiden omkring 2. verdenskrig, kan bogen Min barndom i 40'erne anbefales. Bogen består af en række fortællinger skrevet af kendte mennesker født i årene 1930-1940. Der er også biografien af Tom Hermansen, i samtale med modstandsmanden Jørgen Kieler.