Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mø ser på sko


Beskrivelse


Mø og far er i byen. De skal købe nye sko til Mø. Hun må selv vælge. Der er bare så mange sko at vælge imellem. Blå sko. Høje sko. Skøre sko. Sko med pels. Mø prøver og prøver. Mon far snart får pip?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. dec. 2019

Mø og far er i byen. De skal købe nye sko til Mø. Hun må selv vælge. Der er bare så mange sko at vælge imellem. Blå sko. Høje sko. Skøre sko. Sko med pels. Mø prøver og prøver. Mon far snart får pip? Sjov letlæst bog for begynderlæsere mellem 6 og 7 år.

Bogen er en del af Turbines serie "Lydret", som er inddelt i tre niveauer. Denne bog er på niveau 2, har et lixtal på fem, og har mange lydnære ord, få stavelser samt kun et ord på mere end fire bogstaver. Mø og far er ude og kigge på sko. Det er ikke nemt, for der er mange sko at vælge imellem. Men efter far har ventet meget tålmodigt, lykkes det til sidst, og alt er godt. Indtil de møder en vandpyt på vejen hjem. Bogen er gennemillustreret med helsides tegninger, hvorpå teksten er sat med store typer i korte afsnit.

Det er en god og sjov hverdagsfortælling, som alle børn kan relatere til. Læseteknisk fungerer bogen godt og giver begynderlæsere, der har knækket læsekoden en god læseoplevelse.

I samme serie findes der andre titler om Mø på alle tre niveauer. Kan man godt lide sjove bøger om indkøb, kan forfatterens Far og Hasan-bøger varmt anbefales. Eksempelvis titlen Far og Hasan i IkeaNor og Frida - fis og små dyr. Der findes desuden andre sjove, lydnære titler som Nor og Frida - fis og små dyrI samme serie findes der andre titler om Mø på alle tre niveauer. Kan man godt lide sjove bøger om indkøb, kan forfatterens Far og Hasan-bøger varmt anbefales. Eksempelvis titlen Far og Hasan i Ikea. Der findes desuden andre sjove, lydnære titler som .