Bøger / skønlitteratur / krimi

Mød mig i paradis


Beskrivelse


Krimi. Thorkild ansættes som konsulent til krimiforfatteren Milla Linds seneste roman, hvilket dog er et langt farligere job end det lyder, da det også indebærer at finde Millas forsvundne datter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 24. apr. 2019

2. del af Heine Bakkeids krimiserie om Thorkild Aske. Thorkild ansættes som konsulent på krimiforfatteren Milla Linds seneste roman, hvilket er et langt farligere job end det lyder. Til en bred læserskare af skandinaviske krimier.

To piger forsvinder sporløst fra et børnehjem. Dette er plottet i krimidronningen Milla Linds næste krimi. Men det er også en virkelig sag, som Thorkild Aske skal hjælpe hende med at hente inspiration fra. Det viser sig at forfatteren også har en personligt motiv til at hyre Thorkild Aske. En af de forsvundne piger er Millas datter, som hun fik efter en voldtægt 16 år tidligere. Sporene peger både mod Nordnorge og en nordmand i et russisk fængsel. Miljøet omkring Milla Lind rummer dog også sine egne farer.

En yderst spændende norsk krimi, hvor personerne har meget i bagagen og meget at skjule. Islandske Thorkild Aske er en interessant hovedperson, hvis kompromisløshed og pillemisbrug er en sprængfarlig cocktail, både for ham selv og folk omkring ham. Det fungerer fint at der er en jegfortæller, så man oplever handlingen gennem Thorkild Askes kyniske, sorthumoristiske briller.

Menneske uden hundFlaskepost fra P af Håkan Nesser omhandler også forsvundne personer og dysfunktionelle familieforhold. Det religiøse aspekt har krimien tilfælles med Flaskepost fra P af Jussi Adler OlsenMenneske uden hund af Håkan Nesser omhandler også forsvundne personer og dysfunktionelle familieforhold. Det religiøse aspekt har krimien tilfælles med af Jussi Adler Olsen.