Bøger / skønlitteratur / roman

Mød mig i Sarajevo


Beskrivelse


Det der skulle være en hyggelig ferietur for at besøge sin bror Jonas, nødhjælpschauffør i Sarajevo, udvikler sig for journalisten Rikke til et mareridt af krig, flugt, sult, ondskab.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2002

af

af

Jette Landberg

d. 11. okt. 2002

Med denne lille spændingsroman får man et godt punktnedslag i den indviklede og forfærdelige krig i Bosnien. Vi følger den unge arbejdsmarkedsjournalist Rikke der har fået den vanvittige indskydelse at holde ferie hos sin bror i Bosnien. Broderen er nødhjælpschauffør i en konvoj der bliver forsinket i en vejspærring, og Rikke må selv klare sig i Sarajevo. Her træffer hun fotografen Alex med kroatiske aner, og de forsøger sammen at komme ud af den belejrede by. På rejsen gennem det krigshærgede Bosnien bliver de vidner til mange grusomheder, de tilbageholdes og bestjæles; og må til sidst rejse til fods i dagevis med et spædbarn de har reddet fra den døende mor. Forfatteren er selv journalist og har dækket krigen i Bosnien og genopbygningen af landet. Man fornemmer at hun virkelig kender sit stof; hun giver et nuanceret billede af en konflikt der ikke er sort/hvid. Samtidig kan hun skrive en spændende, lille historie med troværdige personer. Hun kender miljøet blandt de rastløse, eventyrlystne journalister, fotografer og nødhjælpsarbejdere der følger i kølvandet på enhver krig. Billedet af Alex og Rikke, der ikke rigtig ved hvad de vil med deres liv, er godt tegnet. For voksne unge og andre der fx læser Holst eller Stage.


litteratursiden.dk

d. 3. juli 2003

af

af

Nina Wegner

d. 3. juli 2003

Rikke - en ung journalist, der til daglig arbejder med arbejdsmarkedsforhold (gab!) for et dansk dagblad - er taget på en anderledes og oplevelsesrig sommerferie. Hun har som det eneste faste holdepun...


Politiken

d. 22. okt. 2002

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. okt. 2002


Kristeligt dagblad

d. 2. jan. 2003

af

af

Leon Jaurnow

d. 2. jan. 2003


Berlingske tidende

d. 21. okt. 2002

af

af

Else Cornelius

d. 21. okt. 2002