Bøger / faglitteratur

Mødekunst : autentisk engagement i møder og samtaler


Beskrivelse


Om kunsten at holde møder med udgangspunkt i konceptet Mødehjulet og dets ni trin som er en hjælp til at tilføre møder autentisk engagenment.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 1. okt. 2012

For ledere og andre, der er ansvarlige for afholdelse af møder.

Det er en kunst at lede et møde, der giver et godt resultat, ikke føles som tidsspilde, og hvor alle føler sig hørt og ønsker at bidrage til mødet. Bogen er bygget op om konceptet "Mødehjulet", der består af 9 trin, Fx: kend dig selv, bliv klar på hensigten for mødet, formuler invitationen præcist, skab konteksten, etabler rammerne osv. Den fastslår, at der er behov for nytænkning for at fremme bedre møder, men det er svært at få øje på i bogen, der er af amerikansk oprindelse, hvilket den bærer stærkt præg af. Strukturen er bygget op om de 9 elementer, og efter hvert kapitel er der faste punkter som "udfordringer", "principper", "centrale spørgsmål", men det, der er tænkt til at skabe fast struktur i bogen, virker i stedet rodet. Der er meget bedre bud på kunsten at skabe gode møder med engagement og ægte deltagelse end denne. Den fyldige engelske litteraturliste medtager dog slet ikke nogle af de gode danske bud på nye bøger om emnet, hvilket understreger indtrykket af en bog, der ikke er bearbejdet til danske forhold, men som ukritisk er oversat.

Der findes mange gode bud på bøger om emnet. Af nyere titler kan fremhæves Thomsen: Mødeledelse, der giver resultater, 2010 og Ravn: Facilitering : ledelse af møder, der skaber mening og værdi, 2011.

Bog om mødeledelse, oversat fra amerikansk, som slet ikke matcher nogle af de gode titler, der allerede står på bibliotekernes hylder.