Bøger / faglitteratur / vejledninger

Mødestyring


Beskrivelse


Du kan ikke undgå møder. Men du kan undgå dårlige møder. Mødestyring ruster dig til at afvikle inspirerende og effektive møder, hvor alle deltagere bevarer fokus og den gode tone gennem hele mødet. Bogen er rig på eksempler og giver dig konkrete værktøjer, der forbedrer din evne til at styre mødesituationer. Samtidig er der gode råd til alle, der jævnligt deltager i møder og har et ønske om at gøre møderne kortere, sjovere og mere virkningsfulde. Bogen viser blandt andet, hvordan du: ? Forbereder dig effektivt til møder ? Sørger for, at møderne holder sig på sporet ? Håndterer konflikter ? Sikrer, at beslutninger realiseres, når mødet er forbi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

I Børsens serie Kort til viden, kommer nu endnu en titel om mødestyring. Målgruppen er ledere på ethvert niveau eller andre, som undertiden - dvs. dagligt eller sjældnere - indkalder en række personer til møde i den ene eller anden anledning.

Bogen lægger meget systematisk op til sit emne. Formålet er at forbedre og effektivisere møderne til gavn for virksomheden og mødedeltagerne. Møder er et nødvendigt onde, hvor mennesker skal samarbejde. Derfor er det vigtigt at sørge for, at de rette personer indkaldes, at mødet forberedes, afvikles og afsluttes på en hensigtsmæssig og professionel måde. Hertil leverer bogen en række guidelines og værktøjer, som mødelederen kan bruge som inspiration. Lederen bør altid overveje om mødet er nødvendigt, eller beslutningerne kan træffes og informationerne gives ad andre kanaler. Bogen kommer også ind på uforudsete situationer og konflikter undervejs i mødeprocessen og runder af med alternative mødeformer som telefonmøder, videomøder o.l.

I samme udstyr, omfang og serie findes Mødeledelse, 2006, der i modsætning til den nye titel har dansk forfatter. De er lidt forskellige i opbygning, men rummer begge værktøjer og guidelines. Uanset hvilken titel man vælger som udgangspunkt, vil man formentlig kunne opnå bedre, mere effektive og tilfredsstillende møder.

Udmærket hurtig og meget konkret fremstilling om et emne, der er beskrevet mange andre steder. Bogen henvender sig bredt til enhver, som i sit arbejde planlægger, indkalder og afvikler møder.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 9 (2008)

af

af

Gitte Lindermann

Årg. 108, nr. 9 (2008)