Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mødrene


Beskrivelse


Den 17-årige Nadja Turner forsøger at komme tilbage til livet efter sin mors selvmord for bare et år siden, men Nadjas nye liv begynder med en hemmelighed og hun lærer hurtigt, at de valg, man træffer, har en konsekvens.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 28. aug. 2017

Den 17-årige Nadja Turner forsøger at komme tilbage til livet efter sin mors selvmord, og Nadjas nye liv begynder med en hemmelighed. En roman om fællesskab, kærlighed og ambitioner. For den voksne såvel som den unge læser, der har lyst til en emotionelt drevet roman.

Nadja bliver et år efter sin mors selvmord gravid med præstesønnen Luke og får i al hemmelighed en abort. Nadja møder igennem kirkemiljøt i San Diego pigen Aubrey, og de to bliver hjerteveninder. Nadjas graviditet forbliver dog en hemmelighed og med den (og flere) i bagagen stilles kontinuerligt spørgsmålet; hvad nu hvis hun havde valgt anderledes? I romanen er "Mødrene", en gruppe ældre kvinder fra Upper Room kirken, tilstede som et græsk kor, der giver fortællingen om Nadja, Luke og Aubrey et ekstra lag. Romanen er forfatterens debutroman.

En velskrevet og flydende "coming of age"-fortælling om livet, valg og veje, der ikke er taget. Genren og tematikken er aktuel og sproget er flydende og føles frisk og sprødt og henvender sig til såvel den voksne som den unge læser.

Venindeforhold tages på samme måde alvorligt i Iben Konradi Brodersens Piger kan leve længe, måske for evigtDøde piger lyver ikke. Romanens "mellem ung og voksen"-tematik kan minde om den populære Døde piger lyver ikkeVenindeforhold tages på samme måde alvorligt i Iben Konradi Brodersens Piger kan leve længe, måske for evigt. Romanens "mellem ung og voksen"-tematik kan minde om den populære .


litteratursiden.dk

d. 25. sep. 2017

af

af

Lida Wengel

d. 25. sep. 2017

Venskab, kærlighed, hemmeligheder, løgne, døtre og mødre. Vi kommer omkring det hele i Bennetts velskrevne og hyggelige debutroman. Jeg håber hun skriver mere. Jeg læser ikke mange amerikanske bøger, ...


Politiken

d. 19. okt. 2017

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 19. okt. 2017