Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Møgungen


Beskrivelse


Møgungen er på overlevelsestur i Sverige med Helge Helge. Da Helge Helge kommer til skade bliver den umulige møgunge pludselig til den modige Martin, som bare savner sin lillebror.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 1. nov. 2010

Billedroman fra Dansklærerforeningen for børn fra 11 år. Som fritidslæsning vil den lidt skæve historie og de abstrakte tegninger nok kræve noget aktiv formidling. I undervisningen skal den dog nok indfange og fascinere målgruppen.

Den omsorgssvigtede Møgunge er på overlevelsestur i Sverige med Helge Helge. Møgungen er umulig, men da Helge Helge kommer til skade forandrer alting sig. Møgungen bliver langsomt til Martin, som bare savner sin lillebror og katten Misser. Rigtig fin historie af den lidt skæve slags. Man bryder sig ikke særlig meget om Møgungen i starten, men det forandrer sig, da man via små flashbacks forstår, hvorfor han er så vred. Sprogtonen går også fra at være rimelig rå til at blive blødere og lysere. Det samme gælder de flotte dystre billeder, der er en blanding af fotos og tegnede figurer i en lidt firkantet og halvgrotesk stil. Teksten er rimelig kortfattet og let at gå til.

Bogen kan bedst sammenlignes med Dansklærerforeningens øvrige billedromaner for større børn, som fx gyseren Sisdæ sjangsæ, 2009, og dystopien Virus, 2006. Derudover får man lidt de samme socialrealistiske kuldegysninger som i fx Et mærkeligt skib, 2010.

Rå og rørende billedroman med mange psykologiske og sproglige lag, som absolut er værd at læse og tænke over. Bogen vil egne sig rigtig godt i undervisningen, men bør også stå på børnebibliotekets hylder.


Berlingske tidende

d. 31. dec. 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 31. dec. 2010