Bøger / skønlitteratur / roman

Møns Klint i klart vejr


Beskrivelse


Som ung medicinstuderende møder Martin i Prag i 1984 Julia fra DDR, og de forelsker sig. 25 år senere, da han er fremtrædende folketingsmedlem, dukker der papirer frem, der angiveligt beviser at han var meddeler for STASI.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2010

af

af

Per Månson

d. 28. apr. 2010

Her er rigtig godt nyt til læsere af danske spændingsbøger, men der er også meget at hente for læsere med trang til det romantiske.

Rohleder er journalist og underviser nu på RUC's journalistuddannelse. Han debuterede i 1995 med Andrea elsker mig og udgav i 1987 fagbogen Drengene på Blågårds Plads. Som journalist har han bl.a. beskæftiget sig med Østeuropa og Murens fald, og det er baggrunden for denne glimrende spændingsroman. Martin Wulf er i 1984 i Prag i forbindelse med sit medicinstudie. Her møder han Julie fra DDR, og de forelsker sig. Det er ikke så lige til med kærlighed tværs over Jerntæppet, så de forsøger at flygte, hvilket ender fatalt. I 2010 er Martin fremtrædende socialdemokratisk MF, men en avis får fat i papirer, der angiveligt beviser at Martin var Stasi-meddeler. Romanen krydsklipper mellem dengang og nu og giver udover spænding et troværdigt indblik i forholdene op til og efter Murens fald. Sproget er godt og enkelt, så bogen kan sluges i næsten en mundfuld.

Leif Davidsens læsere vil ikke blive skuffet over Rohleder.

En spændende ny dansk thriller-forfatter med en virkelig god roman om kærlighed på tværs af Jerntæppet.


litteratursiden.dk

d. 21. okt. 2011

af

af

Hans Christian Davidsen

d. 21. okt. 2011

Niels Rohleders spændingsroman »Møns Klint i klart vejr« blev af dagbladenes anmeldere klandret for at være pladderromantisk, forudsigelig og skrevet efter en skabelon – hvad figurtegningerne angår. L...


Berlingske tidende

d. 4. juni 2010

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 4. juni 2010


Jyllands-posten

d. 2. juni 2010

af

af

Johnny Harboe

d. 2. juni 2010


Standart

Årg. 24, nr. 3 (2010)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 24, nr. 3 (2010)