Bøger / skønlitteratur / roman

Mørk hævn


Beskrivelse


Krimi. Jack Carrigan skal efterforske mordet på en ung studerende fra Uganda. Det ligner et bestialsk sexdrab, men Carrigans nye partner, Geneva Miller, tror der ligger noget andet bag. Efterforskningen fører dem i retning af en rå underverden med illegale immigranter og tidligere børnesoldater, og ripper op i en fortid Carrigan helst vil glemme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2019

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 11. okt. 2019

For 20 år siden blev Jack Carrigans liv ændret for altid, da han sammen med to venner valgte han den forkerte vej i Uganda. Nu arbejder han som politikommissær i London, og har fundet en sag, der bringer gamle minder frem. For alle krimilæsere.

Første bog i serien om Jack Carrigan og politiassistent Geneva Miller. En ung afrikansk studerende findes brutalt myrdet i sin lejlighed i det østlige London. Carrigan tager sagen, men får uønsket assistance af Miller, der er sat på sagen af deres chef. Ved første øjekast ligner sagen en bestialsk sexforbrydelse, men Miller er overbevist om at mordet har noget at gøre med ofrets sidste universitetsopgave om østafrikansk politik. Efterforskningen fører dem mod illegale immigranter og tidligere børnesoldater. Den rusker også op i Carrigans dystre fortid i Uganda, som han helst vil glemme.

Jeg var godt underholdt af denne krimi. Den er velskrevet med troværdige karakterer, spændende plot og et fint tempo. Beskrivelserne fra krigens grusomhed i Uganda og immigranternes hårde liv i London er rå og realistisk. De to spor i historien fungerer godt sammen, og slutningen binder på overraskende effektiv vis fortid og nutid sammen.

Kan minde om serien med Londonbetjenten Erika Foster, hvor første bog er Pigen i isenDø igen. Krimi om en grum fortid i Afrika, der bindes sammen med mord i en vestlig storby findes også i Dø igenKan minde om serien med Londonbetjenten Erika Foster, hvor første bog er Pigen i isen. Krimi om en grum fortid i Afrika, der bindes sammen med mord i en vestlig storby findes også i .