Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørke møder


Beskrivelse


Det gamle drengehjem i Bulte gemmer på dystre hemmeligheder. Det går snart op for 13-årige Emma, da hun sammen med sine forældre - flytter dertil.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2018

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 24. apr. 2018

13-årige Emma skal sammen med sine forældre flytte på landet - men i hendes nye hjem sker der sære ting og sager. For (nok især) piger fra 11 år, med hang til mystik og lidt romantik.

Emma skal flytte, og er rigtig ked af at forlade Rødovre, sine venner og skole til fordel for et hul, hvor der hverken er shoppingmuligheder eller mobilsignal. Det er imidlertid ikke engang det værste, for i det uhyggelige hus, som forældrene har købt, sker der mystiske ting; dørene lukker af sig selv og ting bevæger sig, uden nogen rører ved dem. Emma indser snart at huset, der tidligere har været drengehjem, gemmer på dystre hemmeligheder - og at den lækre fyr, som hun har mødt ved flere lejligheder, faktisk døde for længe siden. Bogen er den første del af Roholtes paranormale trilogi om "Drengehjemmet".

Velskrevet og spændende historie, hvor uhyggen langsomt kommer snigende. Bogen har et godt flow, et nutidigt sprog og tematiserer familieliv, venskab og en tilsyneladende umulig forelskelse. En rigtig god bog til piger, der gerne vil vil læse om hverdagsliv, krydret med lidt mystik.

Det synes oplagt at nævne en anden af Roholtes unge heltinder, nemlig Mærkelige MyntheGlasbørneneDet (d)øde hus på Egevej, der på sin 13-års fødselsdag opdager at hun er synsk. Hverdagslivet tilføjes også et paranormalt spor i Glasbørnene, og der er masser af uhygge til dem, der ikke kan få nok, i Det (d)øde hus på EgevejDet synes oplagt at nævne en anden af Roholtes unge heltinder, nemlig Mærkelige Mynthe, der på sin 13-års fødselsdag opdager at hun er synsk. Hverdagslivet tilføjes også et paranormalt spor i , og der er masser af uhygge til dem, der ikke kan få nok, i Det (d)øde hus på EgevejDet synes oplagt at nævne en anden af Roholtes unge heltinder, nemlig Mærkelige Mynthe, der på sin 13-års fødselsdag opdager at hun er synsk. Hverdagslivet tilføjes også et paranormalt spor i Glasbørnene, og der er masser af uhygge til dem, der ikke kan få nok, i .


Weekendavisen

d. 6. juli 2018

af

af

Emil Blichfeldt

d. 6. juli 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 7 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 7 (2018)