Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørke rum : dine dybeste hemmeligheder er dem du ikke selv kan se


Beskrivelse


Sophia er strengt opdraget i en traditionel muslimsk familie. Nu skal hun i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Er en voldtægt altid noget, som foregår i en mørk baggård, og hvad med tvangsægteskaber?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 10. aug. 2018

Er en voldtægt altid noget, som foregår i en mørk baggård og hvad med tvangsægteskaber? Her nuanceres begrebet voldtægt i en række sammenflettede historier, som kan give anledning til både diskussion og eftertanke. For unge af begge køn.

Sophia er strengt opdraget i en traditionel muslimsk familie. Nu skal hun i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Første dag står hun overfor en kompliceret sag med en kvinde, som måske selv har lagt op til en sexleg, der pludselig gik alt for langt. Sophias bror, Elias, er forelsket i Nina. Men kommer han til at gå for langt, da de endelig finder sammen? En ung pige i Indien må finde sig i at blive "solgt" til en passende, ældre mand. Det betyder ikke, at hun bare er klar til ægteskabeligt samvær. Sophias bedste veninde har planlagt det hele. Hun er jomfru og skal giftes med en succesfuld muslimsk mand. Men her er sex vel også bare en pligt? Og hvad med den pæne muslimske pige, der hver nat bliver oversat for et overgreb fra et familiemedlem?.

Overgreb findes i alle samfundslag og i alle kulturer og her er ingen sort/hvide svar på skyld og uskyld. Den danske forfatter formår virkelig at nuancere begrebet voldtægt i disse sammenknyttede fortællinger, som også forholder sig til overgreb i muslimske kulturer.

Vingeskudt af Trine Juul Hansen er et andet bud på en god bog om voldtægt.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 8. okt. 2018

Det er råt for usødet i denne barske ungdomsroman om overgreb, ofre og gerningsmænd. Gennem forskellige synsvinkler giver bogen virkelighed og stemme til et tabubelagt emne. Sophia er nystartet i syg...


Jyllands-posten

d. 24. mar. 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 24. mar. 2019


Politiken

d. 25. aug. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 25. aug. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 8 (2018)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 71, nr. 8 (2018)