Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørkelagt : spændingsroman


Beskrivelse


Det er en helt almindelig hverdag, da strømmen går. Men snart er alt forandret og samfundet bryder sammen. Nu handler det om alles kamp mod alle i forsøget på overlevelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2020

af

af

Merete Trap

d. 7. feb. 2020

Hvad ville der ske, hvis strømmen gik lige nu? Hvis hele verden gik i sort, fra det ene øjeblik til det andet. Her kommer en dystopisk spændingsroman, om et samfund der bryder sammen. Henvender sig til unge og voksne læsere af spændingsromaner med en dystopisk vinkel.

Den dag strømmen går, er Rasmus på arbejde i Odense. Hans kone Rikke er hjemme i København med deres søn Jonas. Diana er på sit opholdssted sammen med de andre unge beboere og Torben på 79 spiller petanque i parken. Sille er på arbejde på sygehuset. Da strømmen går forandres alt. I løbet af meget kort tid ændres verden drastisk, og alle kæmper for deres overlevelse. Romanen har skiftende synsvinkler og kapitlerne angiver månedernes gang, fra september til juni året efter. Dette er Christina Lassen-Andersens debut.

Dette er en spændende fortælling set fra almindelige menneskers synsvinkler, om et samfund i sammenbrud. Et strømnedbrud virker umiddelbart harmløst, mens den totale fravær af strøm sender samfundet i knæ, og forfatteren leger fint med "hvad ville der ske hvis" idéen. Bogen balancerer mellem spænding og dystopi, hvilket måske kan forvirre.

Lee Childs spændingsnovelle "Hedebølge" handler også om strømsvigt. Den findes i Intet mellemnavn. Bogen kan dog bedst sammenlignes med dystopiske ungdomsbøger, fx Line Kyed Knudsens serie "Hvidt Støv", som dog indeholder zombier.