Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkemanden


Beskrivelse


Krimi. Konrad Simonsen hyres til at gennemgå en sag om brandstiftelse, men sagen gemmer på langt flere forbrydelser og trækker tråde langt op i den politiske system. Noget tyder på justitsmord og en politisk mørklæggelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 21. okt. 2016

I dette syvende bind i serien om Konrad Simonsen tager den tidligere drabschef armtag med justitsmord og magtmisbrug i jagten på sandheden om en mordbrand i Jelling. For læsere af serien, men nye læsere kan godt være med.

Konrad Simonsen er nu ansat i et privat konsulentfirma, men da han får til opgave at gennemgå en sag i hvilken, der er fældet dom over en udviklingshæmmet pyroman med flere brande på samvittigheden, bliver han igen trukket ind sin gamle verden. En af brandene udviklede sig til en mordbrand under hvilken et ægtepar og deres datter omkom. Noget ved sagen er dog uldent, men jo mere Konrad graver, jo flere mure støder han på og ikke så få af dem er politiske. Drabsafdelingen ved Københavns Politi arbejder på en sag, hvor en mand har fået savet den ene hånd af, men under afhøringen hævder han, at han intet kan huske. Han er dog ikke er den eneste, det er sket for, og noget tyder på, at fortiden er ved at indhente en hel gruppe mænd.

Med temaer som justitsmord, magtmisbrug og børneporno tager de to søskende her livtag med de helt store emner. Samtidig formår de at skabe en god krimi med et godt drive, som denne lektør slugte i et stræk på bekostning af nattesøvnen.

I feltet af danske krimier som også inbefatter Jussi Adler-Olsen og A.J. Kazinski ligger søskendeparret Hammer solidt i midten.


Jyllands-posten

d. 14. nov. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. nov. 2016


Berlingske tidende

d. 17. dec. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 17. dec. 2016